Ce a pățit Bogdan Stanoevici chiar înainte să moară. Informații de ultimă oră din spital

Ce a pățit Bogdan Stanoevici chiar înainte să moară. Informații de ultimă oră din spital
Bogdan Stanoevici a decedat de coronavirus

S-a aflat ce a pățit Bogdan Stanoevici chiar înainte să moară. Informații de ultimă oră au apărut din spital. Doctorii români au încercat să-l salveze pe fostul actor cu ajutorul unei tehnologii de ultimă oră, însă fără succes.

Bogdan Stanoevici, supus unui tratament revoluționar înainte să moară. Multe persoane au fost readuse la viață cu ajutorul ECMO

S-a aflat ce s-a întâmplat cu Bogdan Stanoevici chiar înainte să moară. Medicii au încercat să îl salveze pe fostul ministru din cabinetul lui Victor Ponta până în ultimul moment, folosind chiar o tehnologie de ultimă generație, însă acesta nu a putut fi salvat.

Bogdan Stanoevici a decedat după ce s-a infectat cu virusul COVID-19 și a stat mai multe săptămâni în comă, la secția ATI. În tot acest timp, actorul a fost supus unui tratament nou. Sângele lui Bogdan Stanoevici i-a fost extras și oxigenat.

Ce presupune ECMO

ECMO-Oxigenare Extracorporală Arterio-Venoasă- este procedura la care a fost supus Bogdan Stanoevici de către medici și care se realizează cu un dispozitiv ultra-modern.

De asemenea, procedura constă în introducerea a două sonde fără ace, una în vena principală și cealaltă în artera principală, permițând unei pompe sintetice să extragă sângele și să-l filtreze printr-un aparat.

Cum funcționează ECMO

Filtrarea sângelui se realizează printr-o membrană în care se introduce oxigenul iar dioxidul de carbon este astfel înlăturat. În plus, unele aparte ECMO includ și funcția de control al temperaturii corporale, astfel încât corpul pacientului poate fi încălzit sau răcit în funcție de cum este nevoie.

ECMO a fost folosit pentru prima dată în urmă cu 7-8 ani la Spitalul Universitar din New York. A fost utilizat pentru readucerea ”la viață” a pacienților care au suferit accidente vasculare-cerebrale în urma cărora sângele nu mai transportă oxigen și provoacă distrugerea ireversibilă la celulelor creierului.

Cu ECMO s-au obținut rezultate spectaculoase

Astfel, medicul Sam Parnia a reușit să obțină rezultate spectaculoase cu ajutorul resuscitării de tip ECMO, cu care a realizat o medie de 33% de supraviețuire, chiar și  după minute bune după ce pacientul înceta să mai prezinte semne vitale.

De asemenea, The Guardian a vorbit într-un reportaj despre”Efectul Lazăr”, aducerea înapoi a celor care au ajuns pe ”tărâmul nedescoperit, din care nimeni nu se mai întoarce”.

ECMO s-a dovedit eficient și pentru tratarea COVID-19

În plus, tratamentul ECMO s-a dovedit eficient și în tratarea coronavirusului, în cazul pacienților care au făcut forme grave ale bolii.

Astfel, cu ajutorul aparatului care oxigenează sângele, 55% din pacienții tratați au fost salvați, potrivit Extracoporeal Life Support Organisation (ELSO).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI