Ce a mâncat Emmanuel Macron în vizita din România. Meniul te va surprinde

Ce a mâncat Emmanuel Macron în vizita din România. Meniul te va surprinde
Ce a mâncat Emmanuel Macron în vizita din România

Ce a mâncat Emmanuel Macron în vizita din România. Vizita președintelui francez în România a început marți seară cu o trecere în revistă a celor 500 de militari de la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanța. Acesta a avut o întâlnire informală cu soldații francezi și belgieni ai Forței de Răspuns NATO și a luat masa cu acestia. Ce preparate a servit președintele Emmanuel Macron.

Ce a mâncat Emmanuel Macron în vizita din România

Emmanuel Macron a avut un meniu tradițional românesc. Președintele Franței s-a deletctat în România cu sarmale cu varză și mămăligă la desert. De asemenea, președintele Franței nu a optat pentru cazarea la un hotel din Constanța pe timpul nopții, ci a ales să doarmă tot la baza militară.

În cea de-a doua zi de vizită, Emmanuel Macron s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, în jurul orei 11:30. S-au îmbrățișat precum doi vechi prieteni, apoi s-au adresat soldaților de la baza Mihail Kogălniceanu. Sprijinul acordat Ucrainei a reprezentat subiectul principal.

Analiștii politici afirmă că scopul vizitei lui Emmanuel Macron, apoi în Republica Moldova și la Kiev este de a-și întări poziția înaintea turului doi ale alegerilor legislative din Hexagon, încercând să mărească șansele formațiunii sale politice de a păstra majoritatea în Adunarea Națională.

În situația în care forțele președintelui Macron pierd turul doi al alegerilor, programat pe data de 18 iunie, se va ajunge la un parlament ostil președintelui „ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2002”, conform dw.com.

În discursul său, Emmanuel Macron a vorbit doar despre Ucraina, în timp ce Klaus Iohannis menționa Schengen-ul și „întărirea securității comune a statelor NATO”.

„Geografia este încăpățânată și Rusia va rămâne acolo unde este. Este o putere de temut și noi nu dorim un război cu poporul rus și nu dorim să-l nimicim mâine. Pentru ca Ucraina să câștige și războiul să înceteze trebuie să negociem. Zelenski trebuie să negocieze cu Rusia. Și noi, europenii, vom fi prezenți la acestă masă aducând garanții de securitate”, a declarat Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron ar putea merge la Kiev

După vizita în România, Emmanuel Macron a plecat în Republica Moldova. Apoi, liderul francez ar putea face și prima sa vizită în capitala Ucrainei, Kiev, alături de cancelarul german Olaf Scholz și de premierul italian Mario Draghi, conform Mario Draghi. De asemenea, și președintele Klaus Iohannis li s-ar putea alătura în vizita la Kiev, conform unor informații care nu au fost însă confirmate.