Ce a făcut un pensionar de 90 de ani din București cu economiile de 100.000 de lei. Gestul lui e sublim!

Ce a făcut un pensionar de 90 de ani din București cu economiile de 100.000 de lei. Gestul lui e sublim!
Gestul unui pensionar din București a emoționat pe toată lumea

Un pensionar de 90 de ani din București a reușit să ofere tuturor o lecție impresionantă. Gestul său i-a uimit pe cei mai mulți. Ce a făcut vârstnicul?

Gestul impresionant al unui pensionar din București

Un pensionar în vârstă de 90 de ani a făcut un gest de solidaritate și a oferit o lecție valoroasă tuturor. Acesta a rămas singur după moartea soției și nu are niciun moștenitor, iar recent a donat 100.000 de lei organizației ‘Salvați Copiii’.

ONG-ul a dotat cu ajutorul acestor bani Maternitatea Spitalului Clinic Județean Sibiu cu un aparat necesar bebelușilor născuți prematur. Ioan Muțiu trăiește în Capitală de ani buni, dar s-a născut în comuna Ludoș, Sibiu.

Acesta nu a avut copii, iar încă din timpul vieții soției ambii au luat decizia de a dona toate economiile pentru o cauză nobilă. Acum a rămas singur pe lume pentru a îndeplini planul.

„Ne-a contactat și ne-a spus că vrea să doneze 100.000 de lei pentru Spitalul din Sibiu. Noi i-am comunicat ce nevoie ar avea aces spital, respectiv un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților.

Valoarea totală a echipamentului este de 128.342 de lei. Suma de 100.000 de lei oferită de domnul Ioan Muțiu este cea mai mare donație făcut de o persoană fizică”, a declarat Ștefania Mircea, coordonatorul programului de reducere a mortalității infantile Salvați Copiii, arată click.ro.

„Este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!”

Acesta nu a dorit să-și facă publică imaginea și nici nu s-a deplasat personal pentru a putea vedea bucuria din ochii cadrelor medicale după ce au văzut aparatura cumpărată.

Echipamentul oferă medicilor posibilitatea să evalueze mai precis pacienții și să urmărească mai bine progresul micuților, lucru care poate face diferența în special în cazul copiilor născuți prematur.

Vicepreședintele executiv al ONG-ului a subliniat că îi mulțumește acestuia pentru fapta sa care va conta pentru nenumărate familii care își vor putea strânge la piept copiii. Gabriela Alexandrescu a mărturisit că fapta sa este o lecție importantă că solidaritatea este cel mai bun capital.

„Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriașă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muțiu, nu poate fi decât contagios.

Îi suntem recunoscători, este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI