Ce a făcut Traian Băsescu la doar 30 de zile de când i s-a cerut să elibereze vila de protocol din Primăverii

Ce a făcut Traian Băsescu la doar 30 de zile de când i s-a cerut să elibereze vila de protocol din Primăverii
Traian Basescu a parasit vila de protocol

S-a aflat ce a făcut fostul președinte Traian Băsescu la numai 30 de zile de când i s-a cerut să elibereze vila de protocol din Primăverii, în care locuia de ani de zile. Ordinul de evacuare al casei a venit după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că fostul președinte al României a fost coloborator al fostei Securități pe timpul comunismului.

Traian Băsescu a luat decizia la doar 30 de zile de când a primit ordinul de evacuare al vilei de protocol. Ce a decis împreună cu Maria Băsescu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a eliberat vila de protocol din cartierul Primăverii în care locuia și pentru care primise ordin de evacuare. Acesta avea la dispoziție 60 de zile pentru a elibera casa de la stat, însă se pare că a ales să plece mai repede, după doar circa o lună.

Fostul președinte, care locuia de ani de zile în acea casă, împreună cu soția sa, Maria, a fost ajutat de către cele două fiice ale lor să se mute din cartierul Primăverii.

Nu se știe unde s-a mutat Traian Băsescu

Unde s-a mutat fostul președinte nu știe nimei. Ultima dată, Traian Băsescu a fost surprins într-un cartier rezidențial din Pipera, unde s-ar fi dus să vadă un apartament în valoare de 200.000 de euro.

„Am discutat cu soția mea până spre dimineață. Decizia a fost să căutăm un apartament pe care să-l închiriem sau să-l cumpărăm și să ne conformăm legii. Ne gândim la un apartment cu două sau trei camere. Cred că vom cumpăra unul cu trei camere”, spunea Traian Băsescu în urmă cu cîteva săptămâni.

Traian Băsescu a rămas și fără indemnizație

Administrația Prezidențială i-a retras lui Traian Băsescu și indemnizația lunară de 75% din cea pe care o primește Președintele în funcție. În plus i-a fost întrerupt contractul de muncă și consilierului lui Traian Băsescu care era plătit de Administrația Prezidențială.

Deciziile au fost puse în aplicare în urma sentinței definitive din data de 23 martie 2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a hotărât că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

Ce drepturi a mai pierdut fostul președinte

Trebuie reamintit că, în urma sentinței definitive referitoare la colaborarea sa cu Securitatea, Traian Băsescu a pierdut și celelalte drepturi de care beneficia în calitate de fost președinte al României.

Astfel, Serviciul de Protecție și Pază (SPP) i-a retras paza, protecția și autoturismul asigurate de instituție, iar RAAPPS i-a comunicat că trebuie să părăsească în termen de 60 de zile vila de protocol pe care tocmai ce a părăsit-o.