Ilie Năstase despre triumful Simonei Halep de la Roma: “E urât, nu vrei să câștigi așa”

Ilie Năstase despre triumful Simonei Halep de la Roma: “E urât, nu vrei să câștigi așa”
Simona Halep este considerată cea mai bună jucătoare din lume pe zgură

Simona Halep a câștigat al treilea trofeu consecutiv din 2020, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova în finala de la Roma. Jucătoarea din Cehia a fost nevoită să abandoneze din cauza unei accidentări la scorul 6-0, 2-1 în favoarea româncei. Nu cel mai frumos mod de a câștiga un trofeu, este părerea lui Ilie Năstase, primul lider din clasamentul ATP. Dar precizează că principalul obiectiv al sezonului rămâne titlul de la Roland Garros.

Pentru Simona Halep urmează participarea la Roland Garros 2020, unde este cap de serie numărul 1

„Nu prea am văzut multe, pentru că nu s-a terminat meciul. Acum nu știu cât de accidentată a fost (n.r.- Karolina Pliskova). E urât când se întâmplă așa, și a spus și Simona la fel, nu vrei să câștigi așa, dar nu e vina ta. Nu cred că renunța așa repede (n.r.- Pliskova) dacă nu era accidentată, nu mai contează acum pentru că meciul s-a terminat, ăsta e scorul, ce spunem noi sau ce spun alții nu mai contează. 

Ilie Năstase a fost primul lider al clasamentului ATP

E un lucru bun înainte de Roland Garros, mie mi-e frica să nu fie obosită. E bine că a prins forma asta înainte de Roland Garros. Să vii cu trei trofee câștigate, e o încredere pe care o ai, dar care trebuie s-o duci încă 2 săptămâni, până la capăt”, a declarat Ilie Năstase pentru Realitatea Sportivă.

Simona Halep a câștigat un cec de 205.190 de euro pentru titlul de la WTA Roma. De asemenea, rămâne în cursă pentru revenirea pe locul 1 în clasamentul mondial. O depășește pe Ashleigh Barty, care a ales să nu mai concureze în 2020, dacă se impune și la French Open. Turneul de la Roland Garros va începe pe 27 august, iar Simona Halep este favorită numărul 1 a competiției. Două dintre cele mai importante rivale ale româncei, Ashleigh Barty și Naomi Osaka, s-au retras de la Paris.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI