Gabriela Firea nu îl iartă pe Nicușor Dan pentru suferința cetățenilor: „Își bate joc de bucureșteni fără nicio jenă”

Gabriela Firea nu îl iartă pe Nicușor Dan pentru suferința cetățenilor: „Își bate joc de bucureșteni fără nicio jenă
Gabriela Firea și Nicușor Dan

Lupta dintre Gabriela Firea și Nicușor Dan nu a încetat nicio clipă, iar fostul edil al Capitalei nu pierde nicio ocazie în care poate susține public, cu dovezi clare, că Nicușor Dan a mințit pentru a câștiga simpatia cetățenilor, fiind ales primar al Bucureștiului. În urmă cu puțin timp, actualul ministru al Familiei a descris situația actuală din mai multe cartiere bucureștene ca fiind o bătaie de joc la adresa locuitorilor.

Jumătate din București, lăsat fără apă caldă pe caniculă

Într-o perioadă cu temperaturi extrem de ridicate, o parte dintre bucureșteni au rămas din nou fără apă caldă, fiind nevoiți să recurgă la spălatul cu ibricul sau la lighean. Potrivit directorului general Termoenergetica SA, sectoarele 2 și 3 au rămas fără apă caldă din cauza unei defecțiuni la CET Sud, care va dura câteva zile.

„CET Sud acoperă jumătate din oraş: Sectoarele 2 şi 3. E o revizie normală care se face la orice instalaţie. Dacă reţeaua ar fi fost în bună stare şi nu ar fi avut atât de multe pierderi, şi se mergea cu presiuni foarte mari, se putea prelua rapid dintr-un alt CET care să împingă agentul termic în toate zonele Bucureştiului”, a declarat Claudiu Creţu, Director General, Termoenergetica SA, pentru G4Media.ro.

În urma veștilor triste pentru bucureșteni, Gabriela Firea îl acuză pe Nicușot Dan pentru superficialitatea și dezinteresul manifestate față de cetățeni. Mai mult, fostul edil susține că actualul primar al Capitalei nu a dorit să folosească pentur îmbunătățirea situației nici măcar banii europeni lăsați de Gabriela Firea înainte de plecarea sa.

„Nicușor Dan își bate joc de bucureșteni fără nicio jenă. Susține că pierderile din rețeaua de termoficare vor scădea masiv în 2022 și 2023, în timp ce realitatea îl contrazice flagrant, pentru că el însuși a blocat peste un an lucrările de reabilitare pentru care avea la dispoziție bani europeni nerambursabili, lăsați de mine și echipa mea. Lucrările de reabilitare nu sunt nici în ziua de azi atribuite, iar fondurile vor fi pierdute”, a transmis aceasta.

Promisiunile lui Nicușor Dan nu trec testul timpului

În continuare, Gabriela Firea susține că singura explicație a lui Nicușor Dan pentru disconfortul creat frecvent cetățenilor este aceea că problemele majore ale rețelelor de termoficare sunt moștenite de la vechea administrație, rezolvarea lor putând fi efectuată în timp, eventual la cel de-al doilea mandat al acestuia.

„În ziua în care jumătate de oraș a rămas fără apă caldă, Nicușor Dan iese public să se plângă, iar, de “greaua moștenire”! Primarul care nu mai recunoaște că și-a întemeiat campania electorală pe ideea ca apa caldă vine de a doua zi de când e ales, aruncă și acum o minciună gogonată.

Nicușor Dan susține că în 2022 și 2023 pierderile pe rețeaua de termoficare vor scădea semnificativ.
Realitatea este exact pe dos. Odată cu instalarea lui Nicușor Dan la primărie, au crescut permanent și pierderile rețelei de termoficare a Capitalei așa cum chiar el arată în grafic”, a declarat fostul edil al Capitalei.