Ce a făcut Gigi Becali ca să-l fure pe Andrei Vlad. Detalii incredibile despre „fuga” portarului de la CSU Craiova

Ce a făcut Gigi Becali ca să-l fure pe Andrei Vlad. Detalii incredibile despre „fuga” portarului de la CSU Craiova
Ce a făcut Gigi Becali ca să-l fure pe Andrei Vlad. Detalii incredibile despre „fuga” portarului de la CSU Craiova

Ce a făcut Gigi Becali ca să-l fure pe Andrei Vlad. Detalii incredibile despre „fuga” portarului de la CSU Craiova. Patronul FCSB s-a considerat „pedespit de Dumnezeu” după eliminarea în fața celor de la Sahtior Karagandi din Conference League. Portarul Andrei Vlad a greșit flagrant la primul gol al kazahilor, iar Becali și-a amintit că, practic, l-a furat pe acesta de la U Craiova patronată de Mihai Rotaru, în 2017. Mai puțin cunoscute sunt detaliile acelei întâmplări de pomină.

Ce a făcut Gigi Becali ca să-l fure pe Andrei Vlad

Gigi Becali vrea să îl trimită pe Andrei Vlad înapoi la CSU Craiova. FCSB a fost eliminată de Sahtior Karagandi din Conference League, iar postarul de 22 de ani a greșit flagrant la primul gol al kazahilor. După meci, Patronul vicecampioanei s-a considerat „pedepsit de Dumnezeu” pentru ce a făcut în 2017, când Vlad a ajuns la FCSB de la CSU Craiova. Becali a recunoscut că, practic, l-a furat pe goalkeeperu din „curtea” lui Mihai Rotaru, bossul clubului oltean.

L-am sunat pe Rotaru și i-am zis că toate se întâmplă c-am furat. Vreau să dau lucrul furat înapoi. Da, la Vlad mă refer. Am furat și Dumnezeu mă pedepsește. M-a pedepsit și în campionat, și acum. Trebuie să dau lucrul furat înapoi. I-am zis că trebuie să-mi dea 450 de mii înapoi și-l dau.

Chiar dacă refuză, măcar știu că am conștiința împăcată, că am vrut să dau lucrul furat înapoi. A zis că vorbim mâine-poimâine, dar vreau să dau lucrul furat înapoi. N-are vină antrenorul”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.

Detalii incredibile despre „fuga” portarului de la CSU Craiova

Dar detaliile despre cum a ajuns Gigi Becali „să pună mâna” pe Andrei Vlad nu au fost cunoscute la acea vreme. Potrivit GSP, pe parcursul sezonului 2016-2017, în care puștiul Vlad apăruse pentru prima dată în lotul Universității, tatăl acestuia a început să se împrumute diverse sume de bani la cămătari din oraș. Vlad senior ar fi acumulat datorii mari la acești interlopi, bazându-se, probabil, pe viitoare salarii mari ale fiului său. Dar când cămătarii și-au cerut banii înapoi, tată portarului nu prea avea cum să îi returneze.

În primă instanță, scrie aceeași sursă, acesta ar fi cerut ajutor la Mihai Rotaru, finanțatorul echipei oltene. Dar s-a lovit de un refuz. Atunci, în disperare de cauză, tatăl goalkeeperului a ajuns cu aceeași solicitare și la Gigi Becali. Becali i-a promis ajutorul dar cu condiția ca Andrei Vlad să vină la FCSB. Pentru asta, portarul a trebuit să pună în aplicare un plan elaborat de Becali cu ajutorul Anamariei Prodan. El trebuia să nu se mai prezinte la antrenamente, cu orice risc. Practic, Vlad și-a rupt unilateral contractul cu Craiova, riscând o suspendare de până la 24 de etape.

Însă, în momentul în care Craiova se pregătea să-l pedepsească pe jucător, a sosit oferta de 450.000 de euro a lui Gigi Becali. Una pe care, finalmente, Rotartu a acceptat-o. Așa a ajuns portarul de 18 ani, pe atunci, la FCSB. Acum, Becali ar vrea să returneze ce a furat. Dar pe Vlad nu prea îl încântă ideea revenirii în Bănie. Deși a declarat ulterior că Vlad va fi titular în partida de duminică seara cu UTA, scor 1-1, până la urmă el nu a fost nici măcar în lotul lui Dinu Todoran pentru acest meci. Rămâne de văzut care va fi soarta goalkeeperului care a fost titularul naționalei U21 la Campionatul European din Ungaria, când antrenorul acesteia era Adrian Mutu.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI