Ce meserie are la bază Gigi Becali. Unde a lucrat înainte de Revoluția din ’89 și cum s-a îmbogățit subit

Ce meserie are la bază Gigi Becali. Unde a lucrat înainte de Revoluția din ’89 și cum s-a îmbogățit subit
De la electrician la milionarul de astăzi

Celebrul latifundiar și finanțator al echipei FCSB, Gigi Becali ar avea o avere de aproape un miliarde euro. Cel puțin așa declara la un moment dat Dumitru Dragomir. Dar înainte de a deveni ceea ce este astăzi, Gigi Becali a fost ca orice român angajat la o fabrică. Asta se întâmpla înainte de Revoluția din 1989. Astăzi, considerat a fi un din cei mai bogați oameni din fotbalul românesc, latifundiarul din Pipera se poate bucura de toate lucrurile frumoase din viața sa.

Gigi Becali este cel mai bogat afacerist din fotbalul românesc

Gigi Becali a venit în lumea fotbalului după ce devenea acționar la Steaua București, ulterior FCSB. Mare parte din averea pe care Gigi Becali a strâns-o de-a lungul anilor a venit din imobiliare, dar și din fotbal.

Printre cei care au confirmat averea imensă acumulată de afacerist se numără și Anamaria Prodan. Impresarul sportiv spunea la un moment dat că Gigi Becali ar putea susține FCSB pentru 20 de ani, fără probleme.

Un alt important personaj din fotbalul românesc, Dumitru Dragomir, spunea la un moment dat că averea acestuia s-ar ridica la aproximativ un miliard de euro.

Nu ne-ar mira să fie adevărat, având în vedere că mare parte din avere și-a agonisit-o din imobiliare. Primele afaceri imobliare le-a avut chiar în Pipera.

Aici a reușit să achiziționeze mai multe terenuri, pe care le-a vândut ulterior diferiților antreprenori de construcții. Dar, înainte de a fi ceea ce este astăzi, Gigi Becali a lucrat într-o fabrică, pe vremea comuniștilor.

De la electrician la milionarul de astăzi

Înainte de Revoluția din 1989, nu se știau prea multe despre acesta. Venit dintr-o familie numeroasă, pe vremea de tristă amintire latifundiarul din Pipera fusese un simplu angajat.

Lucra ca electrician, la ICCE, instituție aflată pe platforma industrială de la Băneasa. La declanșarea evenimentelor din decembrie 1989, Gigi Becali era paznic în cadrul instuției, având grijă de vanele și robineți din subsolul clădirii.

Bun prieten cu Gică Hagi, îmediat după 1990, face un împrumut la acesta și se apucă de comerțul cu amănuntul, aducând din Turcia cam tot ce se putea vinde la acea vreme.

După mai mulți ani de experimentări, eșecuri și succese, intră în lumina reflectoarelor în 2003, când devine acționar principal la FCSB.

onform unui top Forbes din 2008, Gigi Becali avea la acel moment o avere de aproximativ 3 miliarde de euro, devenind cel mai bogat om din România.

Astăzi cu afaceri importante în imobiliare și cu banii care-i vin din fotbal, la cei 62 de ani, se poate considera un om împlinit. Este un afacerist de succes și cu o familie frumoasă, mai nou mărită cu o nepoțică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI