Ce a descoperit Nadia Comăneci despre gimnastica românească, la ora actuală. A făcut primele declarații deja

Ce a descoperit Nadia Comăneci despre gimnastica românească, la ora actuală. A făcut primele declarații deja
Ce a descoperit Nadia Comăneci despre gimnastica românească, la ora actuală. A făcut primele declarații deja

Nadia Comăneci urmărește cu atenție evoluția gimnasticii românești. La Jocurile Olimpice de la Tokio, România a fost reprezentată de doar două gimnaste, Larisa Iordache și Maria Holbură. Și, pentru a doua oară consecutiv, țara noastră nu a participt la întrecerea pe echipe, acolo unde domina cândva. Totuși, Nadia Comâneci are o opinie optimistă despre viitorul sportului în care ea a devenit o legendă.

Ce a descoperit Nadia Comăneci despre gimnastica românească, la ora actuală

Nadia Comăneci este cunoscută pe toate meridianele lumii. „Zeița de la Montreal”, din 1976, a devenit o legendă a sportului în care a obținut prima notă de 10 din istorie. La 59 de ani, stabilită de ani buni în SUA, Nadia a rămas conectată la gimnastica românească. Inclusiv la evoluția sportivelor române la Jocurile Olimpice de la Tokio. Țara noastră a fost reprezentată, la feminin, doar de Larisa Iordache și Maria Holbură. Pe Larisa, o accidentare a împiedicat-o să participe la finala probei de bârnă, unde era favorită la medalii.

Maria Holbură, în schimb, a avut o evoluție ștearsă. Deși a fost prima gimnastă româncă ce s-a calificat la Olimpiadă, Holbură a ratat finala la individual compus, clasându-se, la final, abia pe locul 65. De asemenea, ea n-a prins niciuna dintre cele 4 finale pe aparate. În plus, pentru a doua oară consecutiv, România nu a fost reprezentată în concursul olimpic pe echipe, competiție unde Nadia și colegele ei au făcut, cândva, istorie. Prin urmare, un bilanț dezastruos pentru sportul care, altădată, aducea numeroase medalii olimpice, inclusiv de aur.

A făcut primele declarații deja

Cu toate acestea, Nadia Comăneci are o altă opinie despre viitorul gimnasticii românești. Marea campioană a reamintit că există rezultate remarcabile la nivel de junioare și este foarte optimistă în privința perspectivelor pentru JO 2024, ce vor avea loc în Paris.

Uităm foarte repede lucrurile frumoase și pozitive ce s-au întâmplat în urmă cu câteva luni la campionatele europene de juniori, unde fetițele au cucerit foarte multe medalii. Deci avem o generație tânără care are potențial. Nu neapărat vis-a-vis de medaliile pe care le-au cucerit, ci vis-a-vis de ceea ce fac ele ca nivel de dificultate în acest sport. Olimpiada de la Paris este peste 3 ani. Să le dăm încredere și sprijin că vor reuși să facă ceva frumos”, a declarat Nadia Comăneci pentru Aleph News.

În decembrie 2020, echipa feminină de junioare a României a dominat Campionatele Europene desfășurate în Turcia. Senzația competiției a fost micuța gimnastă Ana Maria Bărbosu (15 ani). Aceasta a câștigat 6 medalii de aur – maximum posibil – atât cu echipa, cât și la individual compus și pe aparate. Au mai fost cucerite alte două medalii de argint, prin Maria Ceplinschi și un bronz, prin Andreea Preda.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI