Ce a descoperit George Mihăiță de când nu mai are permis, de peste 9 luni. De ce nu îl mai vrea înapoi EXCLUSIV

Ce a descoperit George Mihăiță de când nu mai are permis, de peste 9 luni. De ce nu îl mai vrea înapoi EXCLUSIV
George Mihăiță a dat dovadă că știe să-și asume în viață și lucrurile rele, nu doar pe cele frumoase

De aproape nouă luni pieton, celebrul actor a decis să scoată ce e mai bun dintr-o poveste care i-a adus mult rău. George Mihăiță a rămas pieton după accidentul comis din vina sa anul trecut, în iunie. Dar astăzi, actorul spune că are o condiție fizică de invidiat. „Nici nu mai întreb de carnetul meu de șofer!

George Mihăiță, pieton de nouă luni

George Mihăiță, 73 de ani, e de aproape nouă luni pieton. Ba încă unul „profesionist”, așa cum se amuză el însuși pe chestiunea asta. Îndrăgitul actor și director, totodată, al Teatrului de Comedie din București, spune, în exclusivitate pentru impact.ro, că s-a dezobișnuit aproape total de mașină.

„Nu m-a contactat nimeni să-mi spună ce se va mai întâmpla cu cariera mea de șofer. Nu știu nici când voi reintra în posesia carnetului, suspendat după povestea cu accidentul de anul trecut.

Însă trebuie să știți că nici eu nu m-am mai interesat de soarta carnetului. Am decis să nici nu-i întreb. Iar asta și din cauza faptului că m-am dezobișnuit de postura de șofer”, a explicat el situația din perspectiva sa.

„Sunt un pieton profesionist, ca să mă amuz”

George Mihăiță se amuză un pic pe seama consecințelor accidentului pe care l-a provocat și nu ezită să spună că a schimbat ceva în viața sa de atunci încoace.

„De luni bune, sunt pieton. Ba chiar un pieton profesionist, ca să mă amuz. Uneori sunt și biciclist, când vremea permite acest lucru. Am descoperit că între casa mea și teatru sunt doar cinci kilometri.

Îi pot parcurge foarte repede cu ajutorul bicicletei. Mai ales că Bulevardul Unirii, pe care îl traversez pentru a ajunge la teatru, e unul foarte larg, cu loc pentru toată lumea și toate vârstele”, a adăugat el.

George Mihăiță mai spune că la cele nouă luni scurse de la accidentul pe care l-a provocat la finele lui iunie 2021 a ales „să scoată tot ce e mai bun dintr-o povestea care i-a făcut mult rău”. În plus, nici nu știe la ora actuală dacă va mai da sau nu vreodată vreun examen care să-i permită să redevină șofer.

Citește și: Ce s-a întâmplat a doua zi după accidentul actorului George Mihăiță. S-a aflat acum

Mihăiță s-a urcat anul trecut băut la volan

În seara zilei de 30 iunie 2021, George Mihăiță a stat la originea unui accident auto produs pe Bulevardul Basarabia, din Capitală. În urma controlului făcut de polițiști, s-a stabilit că cunoscutul actor se urcase băut la volan. Polițiștii stabileau că avea  o alcoolemie de 1,05mg/l.

George Mihăiță a scăpat propria mașină de sub control și a intrat într-o alta, oprită pe stradă. În același timp a intrat și în perimetrul unui refugiu STB. În urma incidentului s-au produs, din fericire, doar pagube materiale. Actorul și-a distrus mașina, dar despre acest subiect nu a oferit niciodată detalii.

În condițiile în care actorul a fost dovedit că se urcase la volan sub influența alcoolului, fapt confirmat și de probele biologice ulterioare recoltate la Institutul Național de Medicină Legală, Mihăiță s-a ales cu dosar penal.

Retragerea sa de anul viitor ar putea coincide și cu cea a Dorinei Lazăr

Pe de altă parte, actorul e decis să continue să ajungă pe jos la teatru. Actorul spune că mai are doi ani la conducerea teatrului din Centrul Vechi al Capitalei. El spune că mersul pe jos i-a făcut bine și că are o condiție fizică de invidiat pentru vârsta sa, urcând cu ușurință cele trei etaje ce îl despart de biroul său directorial

Și unde nu se poate ajunge decât pe scări! Retragerea sa, ce se va consemna cel mai probabil în ultima parte a anului viitor, ar putea să coincidă și cu plecarea unui alt nume mare actoricesc al scenelor bucureștene, Dorina Lazăr, cea care conduce Teatrul Odeon.

George Mihăiță și Dorina Lazăr sunt reprezentanți ai unei generații deosebite de actori români care se pregătește să predea, de ceva vreme, ștafeta celor mai tineri.