Ce a decis Donald Trump după ce a fost blocat pe Facebook și Twitter. Anunțul oficial

Ce a decis Donald Trump după ce a fost blocat pe Facebook și Twitter. Anunțul oficial
Donald Trump lansează o nouă platformă de comunicare

Printr-o decizie fără precedent, Facebook a decis recent ca accesul fostului președinte Donald Trump să rămână blocat. Același lucru s-a întâmplat și cazul aplicației Twitter. Decziile vin după o analiză a postărilor acestuia din perioada de dinainte de alegeri, și nu numai.

Blocarea pe Facebook și Twitter a lui Donald Trump confirmată

Interzicerea lui Donald Trump de pe Facebook și Instagram a fost confirmată de Consiliul de supraveghere al Facebook. Fostul președinte a criticat natura nedeterminată a interdicției, care depășește sfera sancțiunilor normale ale Facebook. În același timp fostul președinte american a fost banat pe Twitter și pe platforma video Youtube.

Donald Trump le-a ordonat celor de la Facebook să revizuiască decizia. În același timp le-a cerut să „justifice un răspuns proporțional” care se aplică tuturor, inclusiv utilizatorilor obișnuiți.

Fostul președinte a fost interzis de pe ambele rețele, inclusiv pe Twitter, în ianuarie, în urma revoltelor din Capitol Hill. Consiliul de supraveghere a declarat că decizia inițială de suspendare definitivă a domnului Trump a fost „nedeterminată și fără standard”. Oficialii au mai spus că răspunsul corect ar trebui să fie „în concordanță cu regulile aplicate altor utilizatori ai platformei sale”.

Trump lansează o nouă platformă de comunicare

Cu o zi înainte de anunțul Facebook, Donald Trump anunța lansarea unei platforme proprii de comunicare, conform BBC. Site-ul web va publica conținut „direct de la biroul” al fostului președinte american. Trump a fost interzis de Twitter și suspendat de Facebook și YouTube după revoltele de la Capitol din ianuarie.

Fostul președinte a lansat de atunci declarații prin comunicate de presă, pe care noul site web le va găzdui acum. Utilizatorii vor putea să aprecieze postările și să le partajeze și pe conturile personale de Twitter și Facebook.

”Este un blog. Nu știu care este planul general, pentru că are niște consilieri digitali foarte clari.

Este doar începutul încercărilor sale de a încerca să restabilească o capacitate mai puternică de a participa în mass-media digitală.”, a declarat Kara Swisher, cronicar de tehnologie pentru New York Times pentru programul Today al BBC Radio 4.

Consilierul principal al lui Trump, Jason Miller, a spus anterior că va fi lansată o nouă platformă de socializare. „Această nouă platformă va fi mare”, declara consilierul în martie.

Miller a scris pe Twitter marți că noul site web nu era platforma de socializare pe care o susținuse anterior. Site-ul web este construit de Campaign Nucleus. Creatorii sunt o companie de servicii digitale creată de fostul manager de campanie electorale a lui Donald Trump, Brad Parscale.

”Facebook, împreună cu Twitter și Google, o rușine totală”

Fostul președinte și-a folosit noul site pentru a eticheta Facebook, Instagram, Twitter, Youtube și Google ca fiind „o rușine totală”.

”Libertatea de exprimare i-a fost luată președintelui Statelor Unite pentru că nebunii de stânga radicală se tem de adevăr. Oamenii din țara noastră nu vor suporta acest lucru!

Aceste companii de social media corupte trebuie să plătească un preț politic. Nu trebuie să li se mai permită niciodată să ne distrugă și să decimeze procesul electoral.”, a scris Donald Trump pe noul său site.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI