Ce a cauzat moartea Prinţesei Diana, de fapt, după accident. Detaliile care ies la iveală la 25 de ani de la tragicul eveniment

Ce a cauzat moartea Prinţesei Diana, de fapt, după accident. Detaliile care ies la iveală la 25 de ani de la tragicul eveniment
A murit a doua zi, din cauza acestui detaliu

Viața și moștenirea plină de farmec a Dianei, Prințesa de Wales, a fascinat publicul timp de decenii. Ca primă soție a Prințului Charles și mamă a lui William și Harry, a cucerit inimile și mințile tuturor cu personalitatea sa fermecătoare și cu un simț ascuțit al modei.

Prințesa Diana, problemele din timpul vieții

Diana a fost, de asemenea, una dintre primele persoane din familia regală care a vorbit cu sinceritate despre propriile lupte privind sănătatea mintală și despre tulburarea de alimentație pe o scenă internațională, devenind rapid cunoscută drept „Prințesa poporului”. Moartea ei tragică și timpurie a stârnit însă un interes continuu timp de peste două decenii, de la nenumărate documentare, la cărți, acoperire mediatică și chiar o nouă operă.

Acum, un nou documentar HBO, intitulat „The Princess”, explorează viața Dianei în atenția publicului, folosind înregistrări audio și video de arhivă pentru a descrie natura toxică a expunerii sale constante în mass-media și evenimentele care au dus la moartea sa.

Documentarul a fost lansat pe 13 august, în preajma celei de-a 25-a aniversări a decesului ei.

Când a apărut vestea că iubita prințesă și tânăra mamă a murit, a zguduit complet lumea. 

Cum a murit

Diana a murit într-un accident de mașină de mare viteză.

La scurt timp după miezul nopții, un Mercedes-Benz a plecat de la hotelul Ritz din Paris, transportând-o pe prințesă și pe iubitul ei, Dodi Fayed, un producător de film egiptean. (Diana și Charles divorțaseră în 1996).

 Mașina, care rula cu cel puțin 100 de kilometri pe oră, s-a izbit de un stâlp într-un pasaj subteran de lângă râul Sena.

Diana, Dodi și șoferul lor, Henri Paul, au murit în urma accidentului. Rapoartele de toxicologie au arătat ulterior că Henri avea o alcoolemie foarte ridicată în sânge, potrivit CNN.

Înainte de accident, paparazzi urmăreau agresiv și mașina, iar accidentul a ridicat multe întrebări despre prețul celebrității și expunerea mediatică extremă pe care Diana a suportat-o cât timp a fost în viață.

La început, paparazzi au fost învinuiți pentru accident, dar în 1999, un judecător francez a declarat că vina aparține lui Paul din cauza nivelului ridicat de alcool în sânge și a medicamentelor prescrise în organismul său, potrivit Britannica.

Cauza decesului Prințesei Diana

Prințesa Diana a murit la Paris, potrivit CNN. Prințesa era încă în viață după accident și a fost transportată la spitalul Pitié Salpêtrière, unde a cedat în urma rănilor suferite la ora 4:53 a.m., pe 31 august, potrivit The Independent.

Aceasta avea o comoție, un braț rupt și o tăietură la coapsă.

Dar rănile cele mai letale au fost rănile grave la piept. Ea a avut o ruptură la vena pulmonară stângă care i-a provocat o hemoragie internă, a relatat The Independent. 

Inima ei a încetat să mai bată și, în ciuda unei intervenții chirurgicale, nu a putut fi repornită.

Iubitul Dianei, Dodi Fayed, și șoferul lor, Henri Paul, au murit, de asemenea, în accident, potrivit CNN. Singurul supraviețuitor al accidentului a fost Trevor Rees-Jones, care era garda de corp a lui Dodi. Acesta a rămas în comă timp de 10 zile, dar acum este șeful global al securității pentru AstraZeneca, potrivit Daily Mail.

În timp ce Dodi și Henri au fost uciși pe loc, Diana era în viață când serviciile de urgență au ajuns la fața locului, potrivit BBC. Ea a murit în dimineața următoare la spital.

Prințesa avea doar 36 de ani când a murit. Ea a lăsat în urmă pe cei doi fii ai săi, prințul William, în vârstă de 15 ani, și prințul Harry, în vârstă de 12 ani.