Ce a apărut pe trotuarele din Iași. Primăria a fost asaltată: ”Râde lumea de noi, de voi”

Ce a apărut pe trotuarele din Iași. Primăria a fost asaltată: ”Râde lumea de noi, de voi”
Ce a apărut pe trotuarele din Iași

În Iași, pietonii trebuie să facă slalom printre stâlpii de electricitate. Imaginile au fost postate pe Facebook chiar de pagina oficială a Primăriei Iași. Reprezentanții municipalității le-au postat pentru a prezenta stadiul proiectului, dar imaginile au stârnit cu val de critici.

Trotuar cu stâlpi de electricitate în mijloc

Ieșenii sunt nevoiți să facă slalom printre stâlpii de electricitate poziționați în centrul unor trotuare înguste. O serie de fotografii cu stadiul lucrărilor cu finanțare europeană au pornit un adevărat val de critici în mediul online. Oamenii sunt revoltați, în special cei care parcurg traseul Iași – Dancu.

De cealaltă parte, reprezentanții municipalității susțin că lucrările nu au fost încă finalizate. La final, promit că trotuarele vor fi extinse. Ieșenii nemulțumiți au lăsat comentarii direct la postarea de pe pagina de Facebook a Primăriei Iași.

„O alta palma dura data pietonilor. Sa va fie rusine ca excludeti drepturile si nevoile pietonilor cand faceti astfel de proiecte. Acela e trotuar pentru oameni: ingust si cu stalpi pe mijloc?”, a comentat la postare Alexandru Aaniței.

„Stâlpi pe mijlocul trotuarului nou înfiinţat. Foarte frumos! Râde lumea de noi, de voi. Şi noi plângem. Respectaţi normativele tehnice în vigoare! P.S.: Încă aştept răspuns la adresa pe care v-am trimis-o pe această tema în urma cu vreo luna”, a scris Grigoraş Ioan-Răducu.

Trotuare cu stâlpi în mijloc și în Botoșani

Strada Viilor, din municipiul Botoșani, este o arteră cu mari probleme de infrastructură. Trotuarele reabilitate nu pot fi folosite de pietoni. Stâlpii de electricitate au fost lăsați în mijloc, în condițiile în care oricum trotuarul este foarte îngust. Lucrările fac parte dintr-un program amplu de modernizare, început pe 1 martie.

Deja au fost reparate toate trotuarele pe o porțiune de 200 de metri, pe ambele părți ale străzii. Reprezentanții municipalității susțin că urmează amenajarea carosabilului și a parcărilor. Cu toate acestea, cetățenii sunt nemulțumiți că, în mijlocul zonei pietonale, din 25 în 25 de metri, este înfipt un stâlp gros de beton.

Aici este vorba despre vechii stâlpi de susținere a cablurilor și a iluminatului stradal. Din cauza stâlpilor, pietonii nu încap pe trotuar și trebuie să ocolească, fiind nevoiți să meargă pe strada circulată de mașini.

„Păi ce facem, domne, dăm cu capu-n stâlp? Nu te gândeşti când faci un trotuar? Dacă trece unul în scaun cu rotile ce face? Se roagă să nu-l omoare maşinile pe stradă? Plină ţara asta de specialişti”, spune un botoşănean revoltat, din cartierul Bucovina.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI