Ce a apărut într-un mare magazin din Anglia. Textul rușinos era scris în limba română

Ce a apărut într-un mare magazin din Anglia. Textul rușinos era scris în limba română
Anunt rusinos pentru romani printre rafturile magazinelor Tesco

Ce a apărut într-un mare magazin din Anglia. Textul rușinos era scris în limba română. Tesco, un cunoscutul lanţ de hypermarketuri din Anglia, a afişat la unul din standuri un mesaj revoltător la adresa cetățenilor români, în limba lor maternă.

Anunț rușinos pentru toți Românii din Anglia. Ce a scris un lanț de magazine printre rafturile sale în limba română

Magazinele Tesco din Anglia a postat un anunț rușinos în limba română, preintre raioanele sale. Mulți dintre românii care locuiesc și muncesc în Anglia sunt revoltați.

Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penal. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”, este afişul care i-a revoltat pe românii cinstiţi din Londra.

Românii care trăiesc în Anglia, revoltați

Printre românii revoltați și jigniți de anunțul lanțului de magazine se numără și Iolanda Costide, un arhitect român cunoscut în Londra. Aceasta, până în 1995, a condus Asociaţia Culturală a Românilor din Anglia. Românca a reacţionat vehement la vederea afişului şi a trimis o scrisoare de protest conducerii magazinului. ”Nu este demn ca un lanţ care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoţului.

Trebuie să credem că toţi românii sunt hoţi, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului şi au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română? Vă rog cu amabilitate să îndepărtaţi astfel de afişe din magazinele dvs., în caz contrar, vom atrage atenţia Comisiei pentru egalitate şi drepturile omului asupra practicilor dvs”, a fost mesajul  Iolandei Costidei.

Rețea de hoți destructurată de polițiștii britanici

Pe de altă parte, hoții români acționează pe teritorul Angliei. Astă vară, polițiștii englezi au arestat trei români care se ocupau cu spargerile de case.

Trei hoți români au spart case și au furat bunuri în valoare de peste 220.000 de euro în Anglia. Ei au luat furat chiar și pușculița unui copil, scria Daily Mail. Românii, cu vârste de 23, 26 și 38 de ani, au comis jafurile în regiunea West Midlands, între 15 noiembrie și 3 februarie 2020, dar și-au primit pedepsele în luna iunie a acestui an.

Cum acționau hoții români

Polițiștii britanici au povestit că aceștiau au comis jafuri chiar și în mijlocul zilei, cu proprietarii în casă. Aceștia forțau ușile sau spărgeau geamurile caselor. Astfel, au furat bijuterii, medalii din Al doilea război mondial…etc.  Polițiștii i-au denumit ”hoți de sezon”, pentru că acționau numai iarna, urmând ca vara, aceștia, să o petreacă în România.

Hoții au fost prinși după ce unul dintre ei s-a tăiat în timp ce spărgea geamul unei case. Investigatorii au folosit picătura de sânge găsită, identificând persoana în urma analizei ADN.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI