Cazul Caracal, în presa internațională. BBC alocă un spațiu amplu cercetărilor de la noi

Cazul Caracal, în presa internațională. BBC alocă un spațiu amplu cercetărilor de la noi

Cazul dispariției tinerelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu a ajuns să fie dezbătut și în presa străină. BBC alocă un spațiu mare cercetărilor de la noi din țară asupra dispariției tinerei și a felului în care au reacționat instituțiile în acest caz. De altfel, în materialul realizat, este menționată și demisia ministrului de interne și a altor oficiali ai statului ca urmare a felului în care a fost gestionat cazul.

Cazul de la Caracal, în atenția BBC

Situația Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani pe care Gheorghe Dincă a răpit-o, iar apoi a omorât-o, după cum a declarat el în fața procurorilor, a ajuns și în atenția presei străine. BBC a realizat un material amplu despre acest caz care a îngrozit o țară întreagă.

Vă rog, stați cu mine la telefon că îmi este frică… vă rog”, a spus ea în ultimul apel către 112, potrivit stenogramelor. Polițistul îi răspunde că „nu poate să stea la telefon” pentru că are „și alte apeluri”, însă o asigură că „negreșit” va veni cineva în câteva minute”, se arată pe bbc.com, potrivit digi24.ro.

„Cazul a atras proteste în masă și demisia șefului Poliției și a alor oficiali. Ministrul de Interne, de asemenea, a demisionat, spunând că oricine este vinovat de răspunsul întârziat al polițiștilor trebuie să plătească”, se menționează în material.

Cum a relatat presa străină evenimentele din România

Cazul dureros – ce le include pe cele două adolescente – a captivat România. În fiecare zi, noi detalii ajung titlurile știrilor”, arată site-ul bbc.com.

BBC profită de ocazie și amintește de Colectiv, în care „un guvern social-democrat anterior și-a dat demisia, în noiembrie, 2015, din cauza unui șir de erori, care au dus la moartea a 65 de tineri într-un incendiu dintr-un club din București.”

Cazul crimelor de la Caracal a fost tratat, de asemenea, în alte publicații, precum: The New York Times, The Guardian, Euronews, Deutsche Welle sau The Telegraph.