Caz tragic în Iași. O fetiță de un an și jumătate, ruptă în bătaie de tatăl vitreg deoarece a refuzat să facă la oliță

Caz tragic în Iași. O fetiță de un an și jumătate, ruptă în bătaie de tatăl vitreg deoarece a refuzat să facă la oliță
O fetiță de un an și jumătate, ruptă în bătaie de tatăl vitreg

Un bărbat a fost trimis la pușcărie de judecătorii ieșeni după ce și-a bătut joc de proprii copii. Vasile Lupu a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare. Magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au luat această decizie, bărbatul fiind pus sub acuzațiile de rele tratamente aplicate minorilor și lovire sau alte violențe în familie.

Copilași chinuiți de tatăl vitreg

În momentul în care a fost dus la audieri, bărbatul a susținut că a încercat doar „să-i educe” pe copii. Din păcate, cei trei micuți au trecut prin clipe groaznice alături de tatăl lor. Acesta obișnuia să îi bată des. De asemenea, cu toate că erau foarte mici, își obliga copiii să meargă la muncă pentru a-i putea cumpăra băutură.

Mai mult de atât, fetița de doar un an și jumătate a fost bătută cu varga. Motivul? Nu a vrut să facă la oliță. După ce faptele oribile ale bărbatului au ieșit la iveală, suspectul a fost pedepsit de judecători. În acest sens, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat pe Vasile Lupu la 3 ani și 8 luni de pușcărie.

A fost acuzat de rele tratamente aplicate minorilor și lovire sau alte violențe. De asemenea, bărbatul este obligat prin lege să achite despăgubiri micuților pentru ceea ce le-a făcut. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Acuzat că era violent cu cei 3 copii

Pe data de 19 septembrie 2019, Vasile Lupu a fost trimis în judecată de către procurori. Bărbatul are 41 de ani și a fost acuzat de rele tratamente aplicate minorilor și violență în familie. Potrivit anchetatorilor, ieșeanul obișnuia să-și agreseze copiii în mod repetat, fizic și verbal. Copiii aveau 8 și 11 ani și erau ai concubinei sale.

Micuții erau loviți în fiecare zi cu palmele, bățul sau cureaua de către individ. Minorii erau terorizați, așa că unul dintre ei a fugit de acasă pentru a locui cu sora sa. Totodată, unul dintre ei, băiețelul, a fugit de mai multe ori de acasă. Pentru a scăpa de violențele tatălui, acesta dormea la diferite persoane, apoi revenea după câteva zile.

„Minorii au asistat la mai multe acte de violență fizică exercitate de către inculpat asupra mamei lor. De asemenea, inculpatul obișnuia să îi oblige să presteze diverse activități gospodărești, nepermițându-le să participe la activități specifice vârstei lor”, au spus anchetatorii ieșeni.

Cel care le-a povestit toate cele întâmplate anchetatorilor este unul dintre fiii concubinei. Spusele copilului au fost întărite de concubina bărbatului, care a confirmat faptul că cei mici erau agresați aproape zilnic. La audieri, Vasile Lupu a recunoscut faptele comise.

Urmăriți Playtech.ro și pe