Caz șocant la Iași. Un pacient, transferat fără degetul amputat, fiindcă asistenta a uitat recipientul

Caz șocant la Iași. Un pacient, transferat fără degetul amputat, fiindcă asistenta a uitat recipientul
Un pacient a fost transferat fără degetul amputat

Un pacient a fost transportat de urgență de la Roman la Iași, însă fără degetul amputat. Se pare că asistenta ce se ocupa de bărbat a uitat recipientul în care se afla degetul pacientului.

Pacientul a suferit un accident de muncă

Este vorba despre un pacient în vârstă de 54 de ani. Acesta a suferit un accident de muncă. În urma acestuia, bărbatul prezenta o plagă pulmonară cu secționarea degetului inelar, dar și o secțiune de tendon. Doctorii responsabili au decis să îi facă transferul la un spital din Iași.

Acesta urma să fie transferat de la Spitalul Municipal Roman la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iași. Doar că, se pare că asistenta de pe ambulanță a uitat ceva în urmă. Recipientul cu gheață în care se afla degetul bărbatului nu a ajuns în ambulanță.

Andreea Tifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman a dat câteva declarații miercuri. Aceasta a precizat că medicul din Unitatea de Primiri Urgențe i-a explicat și pus la vedere asistentei de pe ambulanță, la predarea pacientului rănit, că degetul se afla într-un recipient. Cu toate acestea, din orice motive, asistenta a omis să îl ia.

Asistenta a omis recipientul

La ora 9:50 pacientul este preluat pentru transfer de la Spitalul Municipal Roman, urând să ajungă la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. Asistenta de pe ambulanță a fost informată, de către medicul urgentist, cu privire la recipientul cu gheață în care se afla degetul pacientului. Însă, aceasta a omis să îl preia.

„Pacientul a ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe la ora 8,25. În urma unui accident de muncă, prezenta plagă palmară stânga cu secţionarea degetului inelar şi secţiune de tendon prin tăiere. A fost examinat radiologic. Între timp, medicul urgentist a solicitat transferul pacientului la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ Iaşi, pentru Secţia Chirurgie plastică. La 9,10 s-a primit avizul de transfer. La 9,15, 9,30, 9,45, medicul urgentist romaşcan a apelat telefonic Serviciul Judeţean de Ambulanţă deoarece maşina întârzia să ajungă.”

După 10 minute de la plecarea ambulanței către spitalul din municipiul Iași, un asistent medical din UPU a observat recipientul cu gheață în care se afla degetul amputat al bărbatului. În urma descoperirii, a fost solicitată o altă ambulanță la ora 10:10. La ora 10:30, degetul pacientului a fost preluat pentru a fi transferat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași.

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, nu a prezentat, până în momentul de față, nici un punct de vedere în legătură cu acest incident nefericit ce a avut loc în Piatra Neamț.