Caz incredibil în Bârlad. Bebeluș de 10 luni, răpit de propriul tată. Cum s-a întâmplat așa ceva

Caz incredibil în Bârlad. Bebeluș de 10 luni, răpit de propriul tată. Cum s-a întâmplat așa ceva
Caz incredibil în Bârlad. Bebeluș de 10 luni, răpit de propriul tată.

Polițiștii din Bârlad au primit un apel prin care au fost sesizați că un copil de doar 10 luni a fost răpit chiar de tatăl său. Apelul a fost efectuat de către mamă, în jurul orei 11.

Bebeluș răpit de propriul tată

Miercuri, polițiștii au fost sesizați, la numărul de urgență 112, cu privire la faptul că un bebeluș ar fi fost luat cu forța de către tatăl său. Bărbatul are 31 de ani, iar după ce l-a răpit, au plecat cu un autoturism într-o direcție necunoscută.

„Din cercetări a reieșit că minorul a fost luat cu forța, de tatăl său, de 31 de ani, în timp ce se afla cu mama sa, la un imobil din Bârlad, fiind introdus într-un autoturism, cu care bărbatul s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt IPJ Vaslui.

Cei doi părinți trăiau în concubinaj, însă de ceva timp erau despărțiți. Bărbatul locuiește în localitatea Ghidigeni din județul Galați. Pe de cealaltă parte, mama revenise cu tot cu copil în Bârlad. Aici locuiau împreună cu părinții ei. La un moment dat, femeia a primit o vizită de la fostul partener. Între cei doi s-a iscat o ceartă, iar conflictul a escaladat într-un acces de furie. Bărbatul a luat bebelușul și a fugit din casă, amenințând că îl va omorî, apoi că se va sinucide.

Mama bebelușului a sunat la 112

Disperată, mama a sunat la 112. Aflată în pericol viața unui bebeluș, au fost alertate și autoritățile din județele învecinate, mai ales că nimeni nu știa cu exactitate unde merge răpitorul.

„În activităţile operative au fost angrenaţi poliţişti ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Vaslui, Băcau, Iaşi, Neamţ, Vrancea şi Galaţi.
La faţa locului, în imobilul respectiv au intrat şeful operaţiunii, respectiv inspectorul-şef al IPJ Galaţi, şeful Postului de Poliţie, negociatorul din cadrul S.I.A.S.- I.G.P.R. şi reprezentanta Primăriei Ghidiceni. În urma verificărilor şi a activităţilor specifice efectuate de poliţişti, bărbatul a fost depistat în judeţul Galaţi, fiind condus la sediul Poliţiei, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale”, a informat IPJ Vaslui

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 16, autoritățile au reușit să-l depisteze pe răpitor în propria locuință. În cele din urmă, individul a fost convins să renunțe la intenții sale. A fost reținut de către autorități. Este cercetat pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Bebelușul a scăpat fără răni, a fost dus la spital pentru a fi examinat medical.