19 apr. 2021 | 14:32

Cauza morții bătrânului Zaharia, pus la pământ de polițiștii din Pitești. Ce spune autopsia, de fapt

News
Cauza morții bătrânului Zaharia, pus la pământ de polițiștii din Pitești. Ce spune autopsia, de fapt
Procurorul de caz anunță două dosare penale

Pe 16 aprilie locuitorii orașului Pitești asistau la o situație dramatică similară celei din Statele Unite ale Americii. Un cetățean, în vârstă de 63 de ani, avea să fie imobilizat de polițiști, unul dintre aceștia punându-i piciorul pe gât. Gestul, din păcate, i-a fost fatal bătrânului Zaharia, acesta decedând. S-au demarat anchete judiciare și, în același timp, și dosare penale. Au apărut noi informații, pe căi oficiale, cu precădere despre cauzele decesului bătrânului de 63 de ani.

Cauza decesului bătrânului Zaharia a fost asfixia mecanică

Ziua de 16 aprilie a devenit o zi dramatică și tristă, mai ales pentru bătrânul Barbu Zaharia, de 63 de ani. În urma unui incendiu anunțat la un local din Pitești, pompierii și polițiștii au fost chemați la fața locului.

În timpul intervenției autoritățile au decis evacuarea clienților respectivului local. Printre aceștia se afla și Barbu Zaharia, un bătrân de 63 de ani. Imaginile apărute în spațiul public arată tot filmul intervenției polițiștilor în cazul bătrânului Zaharia.

În primă fază, Poliția Argeș emitea un comunicat în care victima, Barbu Zaharia, era cea care ar fi declașant operațiunea de imobilizare, însă imaginile aveau să demonstreze cu totul alt fir al problemei.

Deznodământul accestei intervenții dure asupra bătrânului Zaharia este aproape copie la indigo cu decesul americanului George Harrison din Statele Unite ale Americii. Pe imagini se vede cum Barbu Zaharia este trântit violent la pământ, după care un agent de poliție îi pune genunchiul pe gât.

În final bătrânul avea să moară, iar autoritățile au declanșat imediat ancheta judiciară. Conform informațiilor de ultimă oră, s-au emis rezultatele premliminare ale necropsiei, şeful Serviciului Medicină Legală Argeş, Dan Manu, declarând:

”Autopsia a fost făcută în cursul dimineţii de astăzi. În urma ei, ca rezultate preliminarii, am constatat că moartea a fost violentă. Moartea a survenit din cauza unui traumatism. Cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică.

Iar ca mecanism, ceea ce a determinat asfixia, a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi a toracelui. Sunt prelevate probe biologice, care merg la microscop. Laboratorul de toxicologie mi-a confirmat că bărbatul avea o alcoolemie de peste 2 la mie.”, a declarat Dan Manu.

Procurorul de caz anunță două dosare penale

Imediat după deznodământul tragic al bătrânului Barbu Zaharia, de 63 de ani, procurorii s-a autosesizat și au demarat anchetele judiciare. Conform procurorului Marius Ştefan, sunt deja demarate două dosare penale în această cauză. În același timp agenții de poliție implicați în nefastul incident au fost audiați, a mai declarat Marius Ştefan.

”După eveniment, ancheta este efectuată exclusiv de procuror. În perioada imediat următoare am înregistrat probele necesare. A fost efectuată cercetarea la faţa locului, au fost identificate persoanele prezente la faţa locului, și audiate. S-a dispus efectuarea unei necropsii, ale cărei rezultate au fost stabilite astăzi.

În acest moment, urmărirea penală se efectuează cu privire la faptă, pentru că am aşteptat şi concluziile preliminare ale raportului de necropsie. Urmează să evaluăm probele administrate până în acest moment, imaginile surprinse în raport cu aceste leziuni, pentru a stabili o eventuală participaţie penală a persoanelor implicate.”, a transmis Marius Ştefan, prim-procuror.

Conform procurorilor nu se exclude, în cazul decesului bătrânului Barbu Zaharia, și cauzele de natură patologică, după cum declara şeful Serviciului Medicină Legală Argeş, Dan Manu.

”Este posibil şi nu pot să exclud posibile afecţiuni patologice. Adică cele preexistente pe comorbidităţi, legate şi de cord şi alte afecţiuni, dar numai laboratorul ne va spune. Toate concluzile vor fi date într-un raport medico-legal.”, a mai declarat Dan Manu.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro