Cum a reacționat Florin Cîțu după cazul bărbatului mort din Pitești. Reacția categorică a premierului

Cum a reacționat Florin Cîțu după cazul bărbatului mort din Pitești. Reacția categorică a premierului
Caz bărbat mort Pitești: prima reacție a lui Florin Cîțu

Prima reacție a lui Florin Cîțu în privința cazului șocant petrecut recent la Pitești? Ce declarații a făcut prim-ministrul României și care au fost hotătârile oficialului după tragicul eveniment?

Reacția lui Florin Cîțu în cazul bărbatului mort de la Pitești

Florin Cîțu a venit cu o primă reacție în cazul care a șocat o țară întreagă. Premierul României i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne o anchetă foarte rapidă în cazul de la Pitești, după ce cel evacuat de polițiști de la o terasă a murit.

Oficialul a subliniat faptul că cei care sunt vinovați trebuie să răspundă pentru faptele lor. Amintim că bărbatul care a fost pus la pământ de polițiști a început să se simtă foarte rău. Oamenii legii i-au atras atenția și i-au cerut să părăsească perimetrul, dar în cele din urmă și-au pierdut răbdarea în timp ce încercau să evacueze o terasă din apopierea unui incendiu.

„Am avut o discuţie cu domnul Bode şi am cerut o anchetă foarte rapidă şi i-am spus că vinovaţii trebuie să răspundă. Deja înţeleg că se ocupă de situaţie. Nu am încă toate informaţiile în acest moment”, a declarat Cîţu, după ce înainte a participat la ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției din Ciolpani.

Legiștii au răsturnat orice ipoteze

  • Concluziile raportului medico-legal: victima a murit violent, prin asfixiere mecanică

„Moartea a fost violentă, survenită unui politraumatism, cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică. Ca mecanism ce a cauzat asfixia a fost comprimarea părților moi ale gâtului și a toracelui. Nu a fost infarct.

Politraumatismele s-au produs prin cădere și lovire de un plan dur, dar lovitura la cap nu putea să îl omoare”, arată specialiștii, după ce primele concluzii indicau că piteșteanul intrase în stop cardio-respirator de cum a fost imobilizat și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

Context:

Incidentul s-a produs în cursul zilei de vineri, aproape de o autogară din Pitești. Oamenii legii alături de echipele de salvare au fost chemate prin apel la numărul unic de urgență 112 după ce la una din terasele din zonă a izbucnit un incendiu. Bărbatul în vârstă de 63 dea ani era la o masă și a refuzat să părăsească zona imediat, moment în care a fost imobilizat de polițiștii de la Secția 2.

În imaginiile video se poate vedea cum acesta este trântit violent la pământ de unul din polițiști, cu fața în jos, în timp ce alți trei încearcă să-l încătușeze. Vladimir Alexandru, martor al incidentului: „Dânsul a încercat să se ridice, nu l-au lăsat, au pus și mai multă presiune pe el. S-a înnegrit la față, instant.”

„Pentru mine când moare un om în timpul unei intervenții este cu adevărat o tragedie. Ancheta e preluată de un procuror și sunt convins că se va face lumină în acest caz. Cine se face vinovat de moartea omului, indiferent de cum s-a comportat el, va răspunde. Le cer mereu angajaților să intervină cu calm și responsabilitate”
Lucian Bote, ministru de Interne

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI