Imaginile șocante cu bărbatul trântit violent la pământ în Pitești. E halucinant cum îl înjurau polițiștii

Imaginile șocante cu bărbatul trântit violent la pământ în Pitești. E halucinant cum îl înjurau polițiștii
Procurorul de caz anunță două dosare penale

O poveste, parcă scoasă la indigo cu celebrul caz din Statele Unite ale Americii, s-a petrecut ieri în România. În urma unui incendiu mai multe persoane au trebuit evacuate dintr-un local din Pitești. Printre aceștia, un cetățean de 63 de ani, ar fi refuzat, Poliția fiind obligată să intervină. Numai că, în urma tratementelor aplicate de polițiști, cetățeanul avea să moară.

Noi dezvăluiri în cazul de la Pitești

Ieri în Pitești, în urma unui posibil incendiu, mai multe persoane au fost evacuate dintr-un local. La fața locului au fost prezenți pompieri și polițiști. Printre persoanele evacuate, sau pe cale de evacuare, se afla și un cetățean de 63 de ani.

În contrast cu comunicatul dat de Poliție, au apărut noi dovezi asupra modului în care polițiștii au trecut la imobilizarea respectivului cetățean. În urma a ceea ce s-a întâmplat, omul în avea să intre în stop cardio-respirator, survenind ulterior decesul.

În comunicat se preciza că acesta nu ar fi vrut să evacueze zona. Imaginile recente arată o cu totul altă desfășurare a sitației, de fapt. Bărbatul, nu se afla sub influența alcoolului, nu era la masă și nici nu se împotrivise evacuării.

Bărbatul este surprins stând de vorbă cu polițiștii care se aflau în zona respectivă. Pe fondul discuțiilor dintre bărbat și polițiști, bărbatul este trântit la pământ și înjurat de polițiști. Imaginile surprind momentul acțiunii. Ce a urmat după, a fost imobilziarea acestuia. În încercarea de a-l imobiliza, unul din polițiști i-a pus piciorul pe gât. Se pare că acest fapt i-a adus, din păcate, și stopul cardio-respirator.

Datele prezentate eronat de Poliția din Pitești relatau faptul că respectivul nu ar fi răspuns somației de evacuare, fiind și recalcitrant. Din păcate dovezile arată o cu totul altă desfășurare a lucrurilor, după cum se poate vedea și în filmulețul de mai jos. Minciuna a fost cu atât mai mare, cu cât s-a precizat că s-a intervenit fără a folosi forţă excesivă.

Comunicatul inițial dat de Poliția Pitești

”Bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente. Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei. (…) În cauză se desfăşoară cercetări de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Având în vedere şi starea de pericol în care acesta se afla, bărbatul a fost evacuat, iar în această împrejurare i-a venit rău.

Ca urmare, a fost solicitat un echipaj medical pentru a-i acorda îngrijiri (…). Bărbatul a fost evacuat folosindu-se minimum de forţă necesară. (…) Bărbatul nu a fost încătuşat, acesta a fost invitat să iasă din incinta localului, iar în aceste împrejurări s-a manifestat recalcitrant atât faţă de persoanele aflate în jur, cât şi faţă de poliţişti”,  declara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, Florian Popa, citată de Agerpers.

Conform datelor, în acest moment este demarată o anchetă sub acuzația de omor din culpă. Dar, în lumina noilor dovezi, s-ar putea ca încadrarea să se schimbe. Până la această oră niciun alt comunicat nu a fost emis de Poliția Argeș pe această temă.

Imaginile de mai jos au fost publicate de un participant indirect la evenimentul tragic de la Pitești, acesta scriind în dreptul filmulețelor:

”Menționez că în urma acestei filmări pe care am făcut-o, și mi-a dat Dumnezeu ideea de o a face, deoarece nimeni nu a mai filmat, am avut onoarea și plăcerea deosebită să fiu vizitat de către o polițistă blondă și una brunetă, la propria ușă a casei mele.

Nu am putut filma totul deoarece am avut parte de remarca polițistei blonde, precum că, de ce filmez? Dumnezeu să-l ierte, om nevinovat. Să se facă dreptate.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI