Câți români au sărăcit în pandemia de covid-19. Cifrele sunt alarmant de mari!

Câți români au sărăcit în pandemia de covid-19. Cifrele sunt alarmant de mari!
Câți români au sărăcit în pandemia de covid-19. Cifrele sunt alarmant de mari!

Vești proaste pentru români. S-a aflat câți dintre noi am fost afectați financiar de epidemia de coronavirus. Astfel, cifrele sunt alarmante, întrucât este vorba de mari disponibilizări făcute, în timpul, dar și după epidemia de COVID-19.

Câți români au sărăcit în pandemia de coronavirus. Cifrele sunt îngrijorător de mari

S-a aflat câți români au sărăcit în pandemia de coronavirus. Numărul este unul îngrijorător. Astfel, peste 1.600.000 de români au avut contractele de muncă suspendate în cele 6 luni de pandemie de coronavirus.

Datele au fost oferite de Ministerul Muncii și arată că lucrurile au stat extrem de prost pentru România, respectiv pentru mulți dintre români. Cele mai puternic lovite domenii de pandemia de coronavirus sunt cele legate de organizare de evenimente, restaurante, cafenele, dar și piscine sau cinematografe.

Câți români au sărăcit în pandemia de covid-19. Cifrele sunt alarmant de mari!
Câți români au sărăcit în pandemia de covid-19. Cifrele sunt alarmant de mari!

Cifrele dezatrului de pe piața muncii, din timpul epidemiei de coronavirus:

1.624.831 de contracte de muncă au fost suspendate în perioada martie-august
1.303.446 de persoane aveau un singur loc de muncă
321.385 dintre persoanele disponibilizate în timpul pendemiei aveau mai multe joburi

De asemenea, premierul Ludovic Orban a spus de nenumărate ori că pe piața muncii lucrurile sunt bune și că România începe să-și revină și chiar că avem mai mulți angajați acum decât în perioada de dinaintea pandemiei de coronavirus. Cifrele arată exact opusul.

Evoluția contractelor de muncă suspendate este:

martie – 645.796

aprilie – 1.369.543

mai – 1.514.268

iunie -1.556.662

iulie -1.590.233

august -1.624.831

Câți angajați primesc șomaj tehnic

222.248 de persoane din următoarele domenii de activitate:

– organizarea concertelor/evenimentelor

– muzee/cinematografe

– piscine/locuri de joacă

– restaurante/ cafenele

Veștile însă nu sunt bune, întrucât șomajul este în creștere accelerată în țara noastră. Astfel, în luna iulie șomajul în țara noastră a fost de 5,7%, mai mult cu 23.272 de persoane față de luna iunie 2020. Analiștii economici susțin că rata șomajului în România ar putea ajunge la peste 7% până la finalul acestui an.

Urmează concedieri în rândul bugetarilor

În plus, premierul Ludovic Orban le-a pus gând rău unor bugetari pe care i-a anunțat, în mod oficial, că trebuie să-și caute de muncă. Asta se întâmpla în luna iulie. Astfel, ar urma concedieri masive în aparatul de stat. O parte dintre bugetari își vor pierde locul de muncă nu doar din cauza crizei legate de coronavirus, dar și din cauza infecienței lor.

„Asta oricum se petrece, Vine de la sine. Atâta timp cât introduci aplicații care scurtează fluxul de operațiuni, e evident că unii funcționari vor pleca. Lucrul acesta se va petrece pe măsura timpului. La nivelul administrației centrale, timp de șapte ani de zile nu a existat nicio mișcare pentru digitalizare”, declara premierul Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI