Imagini revoltătoare! În plină pandemie de coronavirus, mai mulți angajați stau înghesuiți în microbuzul spre serviciu

În plină pandemie de coronavirus, mulți români sunt nevoiți să meargă la muncă în condiții aproape inumane, care nu le permit să aibă minimul de siguranță împotriva unei potențiale infectări cu noul coronavirus.

O angajată din Constanța a ieșit plângând din microbuzul care o ducea spre muncă

Acesta este și cazul unei femei din Constanța, care s-a plâns de înghesuiala din microbuzul care o ducea spre muncă. Călătorii nu aveau măști, iar distanța de minimă siguranță lipsea cu desăvârșire.

Călătorind pe ruta Constanța-Cumpăna, femeia povestește pe Facebook că a început să plângă de frică, în momentul în care a ajuns la destinație. Ea a postat o imagine făcută cu telefonul mobil, în care se poate observa că numărul de locuri disponibil în microbuz era cu mult depășit de numărul real al oamenilor care se aflau în mașină. Deși dimensiunea pozei este foarte mică, se poate observa că un număr semnificativ de oameni se afla în picioare, practic acoperindu-i pe cei care aveau loc pe scaun.

Mesajul transmis către autorități

În dreptul pozei postată pe Facebook, femeia, vizibil afectată, a transmis un mesaj prin care speră să trezească autoritățile și totodată să tragă un semnal de alarmă al situației dezastruoase din România.

Stimată doamnă primar, vă exemplific modul în care ne-am deplasat dimineața la serviciu în microbuzul TRL, cursa de la ora 7.00. Suntem noi cei ce suntem în linia 1 și a 2-a care asigurăm servicii de permanență, care nu avem un salariu din care să ne și permitem două mașini la domiciliu cu care să ne deplasăm în siguranță. Am ajuns la serviciu cu ochii în lacrimi, am fost nevoiți să respirăm 100 cm cubi de aer! Vă rog să faceți ceva!”, a scris femeia pe Facebook.

Situația este cu atât mai tristă, căci în ciuda tuturor avertizărilor de la televizor și a controalelor cu care populația este amenințată, pe timpul acestei curse, niciun organ de poliție nu s-a sesizat pentru un control de rutină.

Nu am întâlnit un organ de ordine publică care să verifice dacă toți călătorii aveau documentele obligatorii de deplasare. Avem copii care ne așteaptă acasă, colegi de serviciu, părinți și bunici pentru care ne simțim răspunzători. Ni s-a spus sa fim conștienți pentru a nu deveni criminali. Vă rog să luați măsuri urgente!”, mai scrie constănțeanca pe Facebook.

36 de oameni călătoreau într-un microbuz cu 21 de locuri

Un caz similar celui de mai sus a fost identificat ieri în județul Olt, pe ruta Slatina – Schitu, unde 15 călători se aflau în picioare, restul de 21 de locuri fiind ocupate. Acest lucru nu este unul total neobișnuit pe aceste rute intrajudețene, în care oamenii doresc să ajungă cât mai repede la serviciu, dar este cu totul și cu totul bizar în aceste condiții de pandemie de coronavirus, o perioadă în care majoritatea românilor sunt obligați să rămână în casele lor.

De data aceasta, organele de poliție au identificat această neregulă, luând măsuri pentru pedepsirea șoferului în vârstă de 44 de ani care se face vinovat de acest fapt.

IPJ Olt a transmis un comunicat de presă prin care au fost explicate detaliile acestei călătorii ilegale: „În interiorul microbuzului a fost identificat un număr total de 36 de persoane (15 persoane în plus), în condiţiile în care microbuzul, conform certificatului de înmatriculare, este prevazut cu un nr de 21 de locuri.“, potrivit adevarul.ro.

Vezi imagini video de la fața locului:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI