07 feb. 2022 | 14:08

Câți români ar fi făcut covid-19 de la începutul pandemiei. Alexandru Rafila este categoric

Sănătate
Câți români ar fi făcut covid-19 de la începutul pandemiei. Alexandru Rafila este categoric
Alexandru Rafile vorbește de numărul real de infectați

La finalul anului trecut a existat o situație relativ stabilă în ceea ce privește numărul de cazuri zilnice de COVID-19. Ulterior, s-a observat o creștere la începutul lunii ianuarie. Este legată în principal de noua variantă Omicron, marcând astfel primele etape ale unui nou val de infecții în România. La această oră, România a înregistrat 2.418.779 de cazuri de infectări, dar Alexandru Rafila este de părere că numărul real este mult mai mare.

Alexandru Rafile vorbește de numărul real de infectați

Astăzi, 7 februarie, CNSU a dat publicității numărul de noi cazuri de infectări. Conform datelor, se ridică la 2.418.779 de cazuri, dar Alexandru Rafila este de părere că numărul real este mult mai mare.

„Cu siguranţă au făcut 10 milioane de persoane COVID, eu cred că au făcut şi mai mult de 10 milioane, pentru că discutăm de o tulpină extrem de transmisibilă, pe de-o parte, şi la care simptomatologia pentru mulţi dintre cei care se îmbolnăvesc este foarte redusă.

Noi avem peste 2 milioane de persoane care au fost diagnosticate. Cel mai mic factor de multiplicare este cinci. Deci cel puţin 10 milioane de persoane au trecut prin infecţie. Sigur, sunt unii vaccinaţi care au trecut prin boală, aşa cum se întâmplă acum, în valul Omicron, dar sigur, memoria imunitară este probabil la majoritatea cetăţenilor din România.”, a declarat aseară Alexandru Rafila.

Luna ianuarie 2022, o nouă explozie de infectări

Odată cu începutul de an 2022, luna ianuarie a înregistrat cele mai multe cazuri de noi infectări. Așa se face că, la data de 12 ianuarie 2022, numărul total de cazuri ajunsese la 1.866.102.

Din totalul cazurilor, au fost recuperate 1.765.175 de cazuri, în timp ce 59.114 au fost declarate decedate. 37.945 de cazuri era active la acest moment. Cel de-al patrulea val a fost cel mai sever dintre toate valurile de infecție din pandemie, între 10 august – 20 octombrie, anul trecut.

Suntem în luna februarie, iar datele arată o creștere a cazurilor, dar și a numărului de persoane decedate. Conform datelor CNSU, astăzi au fost înregistrate 60.723 de persoane decedate.

De cealaltă parte, numărul pacienților vindecați a crescut la 1.972.402 de persoane, conform comunicatului emis astăzi de CNSU.

Deși cifrele nu par a avea o notă pozitivă, tot aseară Alexandru Rafila declara că am putea intra într-o anume normalitate, la finele lunii martie, începutul lunii aprilie.

„Opinia mea e că 50 la sută o să fie posibil din luna martie, 50 la sută prezență la spectacole sau la alte tipuri de evenimente și, odată cu luna aprilie, probabil că o să ajungem la o stare de normalitate în care prezența să fie similară cu cea din perioade de normalitate.”, spune Rafila.

Rămâne să vedem care va fi evoluția din următoarea perioadă și dacă afirmațiile ministrului vor prinde contur.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro