Fără dar și poate, micii se numără printre cele mai îndrăgite preparate de către români. Însă, cu toate acestea, nutriționiștii atrag atenția și susțin că nu ar trebui să-i consumăm în exces. Se pare că acest preparat conține un ingredient nesănătos. Câți mici poți mânca pe zi?
Un studiu recent a arătat că un român mănâncă, în medie, 40 de mici pe an. Nu puține sunt situațiile în care românii tind să facă exces și să consume mai mult decât trebuie.
Însă, medicul specialist în nutriție și diabet, Simona Carniciu, atrage atenția asupra unui ingredient pe care-l conțin aceștia. Este vorba despre sare. Din acest motiv, este important să consumăm doar patru mici pe zi.
Citește și: Reţeta micilor de la Deduleşti. Ingredientul secret care îi face atât de buni, sunt perfecţi pentru 1 Mai
„Marea problemă a micilor este cantitatea semnificativă de sare. Ideal ar fi să nu depăşim 4 mici pe zi”, a afirmat medicul.
Însă, sarea prezintă și o serie de beneficii, în special, pentru sistemul imunitar. Se pare că aceasta ajută la reglarea nivelul de lichide din corp, excesul de sare poate duce la boli cardiace.
Serviciul Public de Sănătate din Anglia (NHS) pentru adulți atrage atenția și susține că este indicat să nu consumăm mai mult de șase grame pe zi, echivalentul a aproximativ o linguriță. În caz contrar, acest produs poate ajunge să fie dăunător pentru sănătate.
Citește și: Cu cât se vând micii românești în America, la restaurantul Trump Tower. Prețul este incredibil de mare
Cunoscutul nutriționist, Mihaela Bilic a atras atenția și asupra consumului de carne. De asemenea, aceasta a dezvăluit și care este cantitatea de carne pe care ar trebui să o consumăm săptămânal.
„Cantitatea corectă de carne ar trebui să fie de 500g/ săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150g și dimensiunea unui pachet de cărți de joc. Da, atât de micuță este! Ar trebui așa, într-un calcul grosier: în aceste 500g ne intră cam trei porții de carne pe săptămână, dar atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura.
Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale: fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar”, a afirmat nutriționistul, conform Click!.
Citește și: Cât se țin micii pe grătar. Secretul ca să iasă suculenți și gustoși