Cați lei câștigă un șofer de TIR în Olanda, Germania sau Belgia

Tot mai mulți români se angajează ca șoferi de TIR în străinătate

Foarte mulți români și-au lăsat locurile de muncă din țară în ultimii ani și au luat drumul străinătății în cutarea unui trai mai bun. S-au angajat pe șantiere, în brutării, în agricultură, dar mulți dintre ei au ales să se facă șoferi de TIR, fiind atrași de salariile mari pe care le oferă europenii.

Cați lei câștigă un șofer de TIR în țările din Uniunea Europeană

Site-urile sunt pline de oferte de muncă ale angajatorilor din UE. Printe acestea sunt și cele pentru șoferi de TIR, o meserie tot mai căutată în rândul românilor care au plecat la muncă în străinătate.

„Companie spaniolă cu o flotă de 500 camioane, euro 6, angajează șoferi profesioniști în condiții avantajoase. Salariu 1800-2000 euro (în condiții contractuale) cu prime la kilometri extra. Se cere: permis de conducere C+E, atestat marfă și ADR – colete (constituie avantaj)”, este unul dintre miile de anunțuri pentru șoferii de TIR.

Sună bine, s-ar putea spune, dar cei care vor să se apuce de treabă trebuie să știe că această meserie este una foarte stresantă. Se lucrează chiar și în condiții de frig sau pe caniculă, sunt anumite reguli care trebuie respectate pe traseu, iar o cursă poate să dureze de la câteva zile la peste o săptămână. Avantajele sunt că pot vedea o mulțime de locuri frumoase, iar salariul este și el destul de consistent.

Șoferii de TIR pot câștiga chiar și 2.800 de euro pe lună (aproximativ 13.200 de lei). În plus, beneficiază de cazare plătită și de asigurare medicală în majoritatea statelor membre UE. Țările în care se câștigă cel mai bine sunt Olanda, Germania și Belgia. Iată ce salarii pot câștiga șoferii de TIR:

  • Olanda – 2.800 de euro pe lună (aproximativ 13.200 de lei), la care se adaugă cazarea plătită și asigurarea medicală
  • Germania – 2.800 de euro pe lună (aproximativ 13.200 de lei) și beneficii
  • Belgia – 2.600 de euro pe lună (aproximativ 12.200 de lei) și beneficii
  • Austria – 2.500 de euro pe lună (aproximativ 11.800 de lei) și beneficii
  • Norvegia (nu face parte din UE) – 2.300 de euro pe lună (aproximativ 10.800 de lei) și beneficii
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI