Câți bani ”sifonează” companiile administrate de Firea de la primăria Capitalei: dezvăluirile lui Cîțu

În urmă cu câțiva ani, Gabriela Firea a fondat mai multe companii care aveau contracte cu primăria Capitalei. Performanța lor economică a fost scoasă la iveală de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Deși PNL se află la conducerea guvernului, oficialii liberali fac eforturi pentru a distruge încrederea electoratului în ultimul oficial important PSD-ist. Este vorba de Gabriela Firea. În acest scop, ministrul Finanțelor a început în urmă cu aproximativ o săptămână mai multe atacuri la adresa primarului municipiului București.

Apogeul s-a produs marți seară, când Cîțu a postat pe Facebook niște imagini ce par să conțină documente oficiale. Din ele, reiese faptului că toate companiile municipale administrate de Firea funcționează ca niște căpușe în jurul Primăriei București. De cele mai multe ori, nu există cheltuieli în acele firme, în afara plății salariilor. Cu alte cuvinte, nu se produce nimic, nu se desfășoară nicio activitate monetizabilă sau costisitoare, dar Firea și ”acoliții” săi se îmbogățesc.

Gabriela_Firea_-_Bucharest

Ca referință, merită să ai în vedere detaliile financiare din postarea de mai jos. Acesta prezintă o listă de companii municipale în care ponderea cheltuielilor de personal reprezintă mai mult de 70% din totalul cheltuielilor de exploatare. Ca urmare, la Regia Generală de Apă Bucureşti RA, ponderea cheltuielilor de personal în total cheltuieli de exploatare este de 100%, urmează Compania Municipală Sport pentru Toţi Bucureşti SA, Compania Municipală Parking Bucureşti SA şi Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA, toate cu o pondere de 92% a cheltuielilor de personal.

Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat Bucureşti SA, Compania Municipală Managementul Transportului SA şi Compania Municipală Turistică Bucureşti SA au 91%, Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti SA – 89%, Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti SA – 79%, Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti SA – 78%, Compania Municipală Energetica Bucureşti SA – 75%, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA – 72% şi Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti SA – 70%. Societatea de Transport București are cheltuieli de transport de 73%.

„Aşa arată structura cheltuielilor companiilor administrate (căpuşate?) de Gabriela Firea. Se plătesc salarii şi atât. La RATB (STB, n.r.), peste 10.000 de angajaţi, cheltuieli de personal 73%. Cum să mai faci şi investiţii sau reparaţii?”, insistă ministrul Finanţelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI