Câți bani primește Marius Șumudică la FCSB, de fapt. Gigi Becali îl îmbogătește

Câți bani primește Marius Șumudică la FCSB, de fapt. Gigi Becali îl îmbogătește
Marius Șumudică are pe masă o ofertă de nerefuzat

După aventura din campionatul turcesc Marius Șumudică avea să revină în țară, liber de contract. Nimeni nu a înțeles de ce după o lună avea să plece de la Rizespor. Dornic de a câștiga trofee fostul rapidist avea o primă ofertă în România de la Universitatea Craiova. Nu s-a concretizat nimic, așa că Marius Șumudică a mai așteptat. Acum are o ofertă de nerefuzat din partea lui Gigi Becali, la FCSB.

Marius Șumudică revine în România după trei ani

Aventura lui Marius Șumudică peste hotare ca antrenor începea în 2017 la Kayserisport, apoi în Arabia Saudită, la Al Shabab în 2018. În 2019 prelua clubul din Super Lig, Gaziantep FK. Aici lucrurile au mers bine doi ani, după care este concediat în 2021. Despărțirea a fost de comun acord. Antrenorul, în vârstă de 49 de ani, a condus prima echipă a Gaziantep FK pentru aproape două sezoane.

Fericit că poate rămâne în Super Lig, Marius Șumudică prelua echipa celor de la Rizespor, dar după o lună demisiona. Cotat printre primii trei antrenori români peste hotare, Marius Șumudică revenea în România. Fiind liber de contract, Șumi era dornic de a reveni în Liga 1. Rapidist convins, și-ar fi dorit să preia Rapidul, care tocmai a promovat în prima ligă, numai că aici lucrurile nu erau așa cum și-ar fi dorit.

Apoi au apărut noi zvonuri legate de noi oferte, una dintre ele fiind cea de preluare a Universității Craiova, pentru un salariu de 600.000 de euro. Dar și în acest caz nu s-a concretizat nimic. Cât despre ce se întâmplă în fotbalul rămânesc, fostul mare rapidist consideră că a scăzut calitatea jocului, și că este într-o scădere constantă.

”Divizia B este o catastrofă, dacă nu se vor pune bazele unei serii puternice, în care să fie înscrie echipe care au bugete și au posibilitatea de a plăti jucătorii, ne vom duce din ce în ce mai jos.

Eu cred că fotbalul românesc este într-o constantă scădere. Echipele care ajung la baraj nu vor avea nicio șansă, cele din Liga 2, asta se întâmplă de ani de zile”, a mai declarat Marius Șumudică, la Digi Sport.

Marius Șumudică si Gigi Becali FCSB salartu
Gigi Becali i-a făcut o ofertă antrenorului, liber de contract

Șumudică are pe masă o ofertă de nerefuzat

Până acum niciuna din ofertele din România nu i-au fost pe plac. Acum a primit o ofertă de nerefuzat de la prietenul său, Gigi Becali. Într-o intervenție la DigiSport, finanțatorul FCSB a aruncat bomba Ligii. Becali a anunțat că Marius Șumudică va prelua echipa finanțată de el din noul sezon de campionat. Oferta și contractul au fost confirmate inclusiv de fostul mare rapidist, Marius Șumudică. Conform relatărilor lui Becali, totul ar fi plecat de la o glumă legată de datoria de 10.000 de euro pe care o are Șumudică la Gigi Becali.

”Îl împrumutasem eu pe Șumi cu 10.000 de euro. El era plecat din țară și avea nevoie pentru niște apropiați. >Acum, eu, în glumă, i-am zis să aducă banii. I-am zis în glumă: «te puneam antrenor dacă erai serios». El a zis «credeam că vrei să îmi scazi datoria din contract».

Pe urmă a venit la mine, am stat, am stabilit și am zis să fie așa. Eu știu că a fost la mine, am bătut palma. I-a dat buletinul lui Argăseală să facă actele, apoi să semneze contractul. Pe la 18:00 ne-am despărțit, acum o oră a discutat cu Vali, la telefon, termenii contractului.”, a povestit Gigi Becali la DigiSport.

În aceeași intervenție Gigi Becali a dezvăluit și condițiile propuse în contract. Marius Șumudică ar avea un contract pe trei ani, încasând un salariu de 20.000 de euro pe lună. Becali spune că ar putea crește la 25.000 de euro dacă va califica FCSB în grupele Conference League în toamnă.

Vor mai exista și bonusuri, în funcție de parcursul echipei în Champions League, unde va primi 500.000 de euro bonus pentur calificarea în grupe. În cazul în care califică FCSB-ul în grupele Europa League va primi un bonus de 200.000 de euro. Clauza de reziliere a contractului, spune Becali, a fost stabilită la 1 milion de euro.

”Am o ofertă concretă de la FCSB”

De cealaltă parte, Marius Șumudică a confirmat oferta făcută de Gigi Becali, declarând că după semnarea contractului, este conștient că-și va pierde fanii rapidiști, și nu numai.

”Da, în momentul de față am o ofertă concretă de la FCSB, cu contractul pe masă. Urmează să mai discutăm, să am și eu o discuție cu familia mea.

E clar că îmi voi pierde mulți susținători, mulți prieteni. Dar mă gândesc la familia mea, la tot ceea ce am trăit, la cât am suferit.”, a declarat antrenorul.

În afară de foamea de trofee, Șumudică mai are o datorie morală față de Becali. Acesta din urmă, povestește Marius Șumudică, l-ar fi ajutat anul trecut când familia sa s-ar fi îmbolnăvit de covid.

”Vreau să scot un singur gest în evidență. Îi mulțumesc lui Gigi Becali. E un om extraordinar. N-am mai vorbit de 9 luni cu el , dar ce face el…mie mi-a salvat familia! Tata are 74 de ani, are și alte probleme, comorbidități, e cardiac. Iar soția și fetița mea erau singure acasă. S-a oferit să meargă la mine acasă să ducă medicamente.

Mi-a zis să îmi văd de meci că, indiferent că tu ești rapidist și eu stelist, o să am grijă de familia ta. S-a ocupat de tot, telefoane, vizite. M-a mișcat profund tot ce-a făcut pentru mine. M-a făcut să fiu liniștit la mii de kilometri distanță de cei dragi!”, spunea Marius Șumudică, în octombrie 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI