Ultimele imagini cu Tamara Buciuceanu Botez, în viață. Era complet schimbată față de cum o știam

Marea actriță a scenei românești s-a stins marți, pe 15 octombrie, la Spitalul Elias. Ultimele imagini cu Tamara Buciuceanu Botez, în viață, au fost realizate în luna august din acest an, când i-a fost acordată o diplomă de excelență pentru întreaga ei activitate artistică. Distincția a venit din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Ultimele imagini cu Tamara Buciuceanu Botez, în viață

Chiar cu o zi înainte să împlinească remarcabila vârstă de 90 de ani, actrița de legendă a primit o vizită din partea secretarului de stat Alexandru Pugna. Alături de acesta era și Ioan Matei, director în cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Ultimele imagini cu Tamara Buciuceanu Botez, în viață. Era complet schimbată față de cum o știam
Ultimele imagini cu Tamara Buciuceanu au fost făcute pe 9 august 2019, cu o zi înainte să împlinească 90 de ani

Tamara Buciuceanu Botez și-a serbat ultima aniversare pe data de 10 august 2019 și era vizibil schimbată, față de cum și-o amintește publicul. Anii își spuseseră cuvântul și au transformat-o pe actriță, însă de pe chipul său nu lipsea zâmbetul cald, cu care obișnuia să-i întâmpine pe români. A apreciat mereu că publicul nu a uitat-o, odată cu trecerea anilor, dar și că mulți și-o vor aminti în rolul care i-a marcat cariera, din filmul Liceenii, unde a interpretat-o pe profesoara Isoscel.

Diploma de excelență care i-a fost înmânată Tamarei Buciuceanu pentru întreaga sa activitate artistică a venit însoțită și de un mesaj de prețuire și admirație. Actrița a avut o contribuție imensă pe scena teatrului și filmului românesc, iar cariera ei s-a desfășurat pe mai bine de 6 decenii.

La începtul lunii octombrie, toată lumea avea un șoc să afle că actrița a fost dusă în stare gravă la Spitalul Elias, din Capitală. A decedat pe data de 15 octombrie, în urma unei afecțini de ordin cardiac. Medicii din respectivul spital au confirmat problemele de sănătate și marți a fost dată și vestea că Tamara Buciuceanu a încetat din viață:

„Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, au transmis reprezentanții unității medicale, potrivit libertatea.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI