A murit Tamara Buciuceanu Botez. Ce s-a întâmplat în ultimele ore din viața ei

A murit Tamara Buciuceanu Botez. Ce s-a întâmplat în ultimele ore din viața ei
Actrița Tamara Buciuceanu Botez a murit, la vârsta de 90 de ani

Tamara Buciuceanu Botez a murit, marți, la vârsta de 90 de ani. Actrița a încetat din viață la spitalul Elias din Capitală, unde a fost internată la începutul lunii octombrie, pe fondul unor probleme cardiace mai vechi.

Actrița Tamara Buciuceanu Botez a murit

Tamara Buciuceanu Botez a fost una dintre cele mai apreciate actrițe române de teatru, film și televiziune din generația de aur. A jucat în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria Liceenii. A urcat pe scenele marilor teatre ale Capitalei precum: Giulești, Bulandra, Național, Teatrul de comedie și a interpretat-o pe Coana Chirița pe scena Teatrului Național din Iași.

A avut roluri importante în teatru în piese precum Coana Chirița, Romeo și Julieta la început de noiembrie, Scaunele, Cumetrele, Doctor fără voie, Nepotul, Așteptând la arlechin, Domnișoara Nastasia, Mamouret etc. Cartea de vizită a carierei sale rămâne fără îndoială personajul Vicăi Delcă din piesa Dimineață pierdută, după Gabriela Adameșteanu. De asemenea Tamara Buciuceanu a făcut o carieră impresionantă și în televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion.

A fost căsătorită din 1962 cu medicul anestezist Alexandru Botez (decedat în 1996). Actrița nu a avut copii.

Ce s-a întâmplat în ultimele ore din viața actriței

Cu câteva ore înainte de trecerea în neființă, medicii de la Spitalul Elias au anunțat că starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez s-a agravat.

„E într-o stare gravă. Este intubată şi ventilată mecanic, este într-o stare severă. Starea dumneaei s-a agravat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silviu Negoiţă.

Tamara Buciuceanu Botez s-a stins din viață la Spitalul Elias din București, la vârsta de 90 de ani. Actrița a fost internată la începutul lunii octombrie, după ce a acuzat probleme cardiace. Medicii s-au luptat până în ultima clipă să o salveze, dar din nefericire nu s-a mai putut face nimic pentru cea care a încântat de-a lungul timpului iubitorii de teatru și film din România prin rolurile pe care le-a interpretat.