Câți bani costă un sfert de miel la Lidl România. Prețul per kilogram este uriaș

Câți bani costă un sfert de miel la Lidl România. Prețul per kilogram este uriaș
Care este prețul pentru un sfert de miel: cu cât pot cumpăra românii carnea de la Lidl România?

Paștele de apropie cu pași repezi, iar românii își faci griji pentru lista de cumpărături. Majoritatea produselor s-au scumpit, iar mulți dintre oameni se gândesc la opțiuni diverse pentru un coș cât mai ieftin. Cu toate astea, prețurile din supermarket-uri sau de la piață îi fac pe unii să își ia gândul chiar de la vedeta mesei de sărbătoare. Cât costă un sfert de miel la Lidl România? Majoritatea cetățenilor au rămas șocați de câți bani trebuie să dea pe carne.

Cât costă un sfert de miel la Lidl România: oamenii și-au luat gândul de la carnea pentru masa de Paște

Prețurile au explodat la majoritatea produselor, iar românii se gândesc la variante diverse care să îi ajute și să nu le scoată prea mulți bani din buzunare. Cu toate astea, unii deja au decis să își ia gândul de la carnea pentru masa de Paște.

Câțiva dintre ei schimbă mielul cu o friptură de porc sau pui. Prețurile variază desigur în funcție de parte de miel pe care dorești să o cumperi.

Prețul unui kilogram este de la 11 lei până la 65 de lei în supermarket-urile din România. Mulți dintre români sunt surprinși de costul diferit pe care îl are carnea de miel chiar cu o săptămână înainte de Paște.

  • Carrefour – 49,9 lei/kg
  • Kaufland – 54,99 lei/kg, sfert anterior de miel
  • Lidl – 54,99 lei/kg, sfert anterior de miel
  • Lidl – 59,99 lei/kg, sfert posterior de miel
  • Lidl – 64,90 lei/kg, organe de miel
  • Lidl – 19,90 lei/kg, cap de miel
  • Cora – 49,99 lei/kg, sfert anterior de miel
  • Cora – 54,99 lei/kg, sfert posterior de miel
  • Cora – 55,59 lei/kg, organe de miel
  • Cora – 10,99 lei/kg, cap de miel.

„Prețul pe care l-am găsit m-a speriat”

„Prețul pe care l-am găsit m-a speriat. 54,99 de lei un kilogram de carne cu os, adică sfertul de miel! Un sfert de miel, de 3 kilograme, 150 de lei?”, a spus unul dintre românii care au mers la supermarket.

„Chiar nu înţeleg. Şi e carne din import. Chiar dacă suntem producători mari, noi importăm… Am văzut într-un supermarket că aduc miei din Australia. Peste 50 de lei kilogramul de miel.

Nu ştiu cine cumpără de acolo. Asta mă miră. Toată lumea se plânge în paţă că e scump cu 40 de lei, dar în supermarket cumpără cu 50 de lei”, a spus un crescător de animale din Timiş, potrivit adevărul.ro.

Crescătorul a amintit că și anul trecut prețul a urcat chiar cu două sau trei zile înainte de Paște. Chiar în Vinerea Mare și în Sâmbăta Paștelui ajunsese la 30-40 de lei/kg. Un kilogram de miel la carcasă se vindea pe piețe anul trecut cu 25-27 de lei.