Câți bani câștigă o infirmieră în România. Situația dezastruoasă din țară

Câți bani câștigă o infirmieră în România. Situația dezastruoasă din țară
Ce salariu are o infirmieră în România

Astăzi, în întreaga țară au avut loc proteste ale cadrelor medicale. Federația ”Solidaritatea sanitară” a organizat manifestații în fața Guvernului României și în fața prefecturilor din toată România pentru a-și striga nemulțumirea.

Câți bani câștigă o infirmieră în România

Astăzi, începând cu ora 12.00, peste 100 de sindicaliști din domeniul Sănătății, aparținând Federației ”Solidaritatea Sanitară”, s-au adunat în Piața Victoriei din București pentru a protesta. Aceștia sunt nemulțumiți de deciziile pe care le-au luat guvernanții în domeniul sanitar.

Printr-o lecturare a numelor celor 86 de cadre medicale care și-au pierdut viețile în urma infectării cu COVID-19, manifestanții au ținut să atragă atenția autorităților asupra riscului la care se expun angajații din sănătate, pentru ca astfel, să fie implementate măsuri de protecție suplimentare pentru ei. Protestele au continuat în mai multe orașe din țară.

”Sistemul public de sănătate este victima unor inechități majore create atât de un cadru legislativ irațional cât și de indiferența guvernanților faţă de profesioniștii aflați în prima line a luptei împotriva pandemiei COVID-19 sau de atenția lor selectivă.

Lucrătorii din sănătate retrăiesc o drama tradițională a acestui popor: în timp ce unii se sacrifică, alții culeg beneficii pe seama lor; în timp ce „soldații” aflați în prima linie cad la datorie, „generalii de mentenanță” își acordă medalii și privilegii”, se arată într-un comunicat al Federației Solidaritatea Sanitară.

Manifestanții își cer drepturile

Mai mult, manifestanții își cer și drepturile salariale, întrucât brancardierii, infirmierele sau registratorii au rămas cu aceeași bani pe care îi primeau și în 2018. Sindicaliștii vor ca lefurile tuturor angajaților din domeniul Sănătății să se majoreze, începând cu 1 ianuarie 2021, la nivelul prevăzut de legea salarizării pentru anul 2022.

”Personalul TESA, adică brancardierii, infirmierele, registratorii, au rămas cu același salariu ca în 2018. Și ei ar fi meritat să primească salariul mărit încă de acum trei ani de zile. Pe ei îi susțin și pentru ei particip la acest miting. Meritam nu neapărat să ne facă eroi autoritățile, ci să ne trateze corect”, spune o protestatară potrivit impact.ro.

Ce salariu are o infirmieră în România

Ionela este angajată ca infirmieră. Ea spune că are doi copii și leafa de 2500 de lei pe care o primește lunar abia dacă îi ajunge să-și întrețină decent familia.

”Este foarte greu. Am doi copii acasă, rate la bănci și abia, abia, ne descurcăm. Chiar nu avem cu ce să trăim. Banii pe care îi luăm nu ne ajung de pe o lună pe alta”, spune Ionela, infirmieră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI