Câți bani câștigă Maia Sandu, președintele Moldovei. Klaus Iohannis are un salariu mult mai mare

Câți bani câștigă Maia Sandu, președintele Moldovei. Klaus Iohannis are un salariu mult mai mare
Câți bani câștigă Maia Sandu, președintele Moldovei. Klaus Iohannis are un salariu mai mare

În urmă cu trei luni, Maia Sandu era învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova. Cu această victorie, aceasta a devenit prima femeie președinte din teritoriu. Ea a promis în tot timpul campaniei că va lupta împotriva corupției și va scoate țara din sărăcie, promisiuni care corespund portretului său de politician reformist. Comparativ cu șeful nostru de stat, Klaus Iohannis, o va face, însă, pe bani mai puțini. Chiar ea a dezvăluit ce salariu are.

Maia Sandu câștigă mai puțini bani decât Klaus Iohannis. Președintele Moldovei a dezvăluit ce salariu are

Președintele Republicii Moldova a anunțat marți că primește un salariu lunar de 15.600 de lei moldovenești, echivalentul a 732 de euro. Salariul lunar brut al președintelui României este de 24.960 de lei, potrivit cifrelor de pe site-ul Administrației Prezidențiale, ceea ce înseamnă aproape 15.600 de lei net, echivalentul a 3.170 de euro și de patru ori mai mic decât câștigul Maiei Sandu.

„Am un salariu net de 15.600 de lei. Bonusuri nu am. Nu știu de al 13-lea salariu. Nu am ajuns acolo. Raportat la pensia medie, e un salariu foarte mare. Raportat la alte salarii pe care le primesc unii funcționari, e puțin”, a devoalat Maia Sandu în cadrul emisiunii ”Cotidianul LIVE”, citată de portalul menționat.

Aceasta susține că un guvern responsabil trebuie să limiteze salariile exagerate, deoarece suntem în criză: „Primesc salarii mari șefii de agenții care nu fac nimic. Salariul pe care îl primesc e un salariu foarte bun pentru mine, un salariu mare în comparație cu cel pe care îl primesc unii cetățeni. Alte beneficii sunt paza și mașina de serviciu”, a completat ea.

Maia Sandu este cel de-al șaselea președinte al Moldovei

Maia Sandu a fost învestită în decembrie 2020 în funcția de președinte al Republicii Moldova. Ea a depus jurământul la Palatul Republicii, în fața a sute de invitați, printre care diplomați, oameni de cultură și politicieni. Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea măsurilor sanitare, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea Republicii Moldova, să respect Constituția și regulile țării”, a spus aceasta, în timp ce ținea mâna pe Biblie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI