Câţi bani câştigă lunar un poliţist de penitenciar. Suma încasată nu e deloc mare

Câţi bani câştigă lunar un poliţist de penitenciar. Suma încasată nu e deloc mare
Câţi bani câştigă lunar un poliţist de penitenciar.

Câți bani câștigă lunar un polițist de penitenciar. Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a protestat marți în fața Ministerului Finanțelor și a cerut salarii mai mari după scumpirile înregistrate în ultimul an. La ce sumă ajunge salariul mediu al unui polițist de penitenciar în prezent.

Câţi bani câştigă lunar un poliţist de penitenciar

Salariul mediu al unui polițist de penitenciar ajunge la suma de 5.000 de lei, cu tot cu norma de hrană.

„Suntem nemulţumiţi de faptul că partidele de guvernământ, PSD şi PNL, ne-au minţit cu privire la faptul că aplică Legea salarizării unitare, aşa cum a fost votată de actuala Coaliţie de guvernare acum câţiva ani de zile.

Am avut şi negocieri la sediile partidelor politice cu factori din conducerea PSD, din conducerea PNL. Inclusiv cu prim-ministrul României am avut întâlnire în care ne-a promis că ne va acorda cel puţin o tranşă din cele două restante pentru anul 2022.

Iată-ne că suntem în luna august şi nu se prefigurează nicio majorare salarială, adică nicio respectare a Legii salarizării, aşa cum a fost votată de către aceeaşi decidenţi politici, de acum şase ani.

Acest lucru ne-a determinat să ieşim în stradă la Ministerul de Finanţe, urmând ca următoarele proteste să le desfăşurăm la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, pentru că pe surse am aflat că ministrul Budăi (ministrul Muncii, Marius Budoi, n.r.) una spune public şi alta negociază în PNRR şi asta ne nemulţumeşte foarte mult.

Dacă s-ar trece la pensiile militarilor pe principiul contributivităţii, aşa cum este negociat în PNRR, pensia unui militar va fi undeva pe la 1.200, maxim 2.000 de lei. Din decembrie avem Ordonanţa care blochează salariile bugetarilor.

Ei spun că nu sunt bani, dar de fiecare dată vedem că bani pentru alte chestii care nu sunt chiar aşa importante. Suntem singura ţară din Europa pentru care politicienii manifestă un asemenea dispreţ”, a afirmat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Cosmin Dorobanţu.

Polițiștii au protestat în faţa Ministerului Finanţelor

De asemenea, liderul sindical a mai precizat că România nu mai poate avea polițiști dotați cu echipamente din anii 2.000.

 „Nu poţi ai un un corp al poliţiştilor şi al poliţiştilor din penitenciare care ies în stradă în faţa cetăţeanului cu echipamente proaste, din anii 2000, cu uniforme care nu mai asigură calitatea muncii şi nu mai asigură prestanţă. Ministrul a spus că va identifica soluţii, dar au fost aceleaşi minciuni şi aceleaşi tergiversări. Uitaţi-vă că suntem în august…

Salariul mediu al unui poliţist de penitenciar ajunge pe la 5.000 de lei, cu tot cu norma de hrană. Nu sunt salarii mari pentru Bucureşti. Ştiţi foarte bine că şi un vânzător de la un mall ajunge să câştige undeva la 4.500 de lei…

Şi atunci pe noi ne determină să cădem pradă unor tentaţii, iar calitatea muncii poliţiştilor şi poliţiştilor de penitenciare se răsfrânge şi asupra cetăţeanului, pentru că el va fi beneficiarul incompetenţei noastre”, a spus şeful FSANP.

Câteva zeci de sindicalişti ai Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), alături de cei ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), a protestat marţi, între orele 10:00 – 12:00, la sediul Ministerului Finanţelor din Bucureşti. Aceștia au cerut aplicarea Legii-cadru a salarizării, acordarea unor sporuri prevăzute de lege, actualizarea şi recalcularea pensiilor militare de stat.