Câți bani au câștigat Simona Halep și Sorana Cîrstea pentru calificările în optimi. Cele două s-au îmbogățit

Câți bani au câștigat Simona Halep și Sorana Cîrstea pentru calificările în optimi. Cele două s-au îmbogățit
Cati bani au castigat Simona Halep si Sorana Cirstea pentru calificarile in optimi. Cele doua s-au imbogatit

Numele jucătoarelor de tenis Simona Halep și Sorana Cîrstea sunt pe buzele tuturor românilor, după ce sportivele s-au calificat în faza optimilor de la Australian Open. Pentru constănțeanca de 30 de ani, este a cincea calificare consecutivă. Spectacol a făcut și Cîrstea, care a învins-o cu 6-3, 2-6, 6-2 pe Anastasia Pavlyuchenkova, a zecea favorită de la Melbourne. Câți bani încasează tenismenele noastre pentru această victorie fantastică?

Simona Halep și Sorana Cîrstea au făcut spectacol la Australian Open 2022

Simona Halep a câștigat împotriva jucătoarei Danka Kovinic. Sportiva noastră a avut și o reacție de mare campioană după victoria de la Australian Open. Norocul a fost și de partea Soranei Cîrstea, care, la fel ca și Halep, s-a calificat în optimile Australian Open, după ce a învins-o cu 6-3, 2-6, 6-2 pe Anastasia Pavlyuchenkova, a zecea favorită de la Melbourne, în vârstă de 30 de ani, 11 WTA. Astfel, țara noastră are două sportive calificate în cea de-a doua săptămână de la Australian Open. Victoria le-a îmbogățit conturile bancare.

Câți bani au primit cele două sportive pentru victoria de sâmbătă

Sportiva din Constanța (15 WTA) a câștigat o sumă impresionantă după ce a zdrobit-o pe Danka Kovinic (Muntenegru, 98 WTA) și s-a calificat în optimile de finală la Australian Open 2022. Halep și-a asigurat un cec în valoare de 219.000 de dolari și 240 de puncte WTA datorită calificării de sâmbătă dimineață, în optimile de finală la Australian Open, pentru al cincilea an consecutiv.

În cazul în care va trece și de Alize Cornet (Franța, 61 WTA), premiul pe care îl va primi Simona Halep din partea organizatorilor va fi de 438.000 de dolari, scrie Prosport. Calificarea Soranei Cîrstea în această fază este recompensată cu un premiu de 328.000 de dolari australieni (207.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA.

A depășit pragul celor 38 de milioane de dolari câștigate din tenis

Simona Halep se simte excelent în Australia, dovadă fiind cele opt victorii obținute din tot atâtea partide disputate până acum: cinci la WTA Melbourne 1 și trei la Grand Slam-ul de la „Antipozi”. Grație victoriilor de la Australian Open, tânăra sportiva a depășit pragul celor 38 de milioane de dolari câștigate din tenis. După ce s-a calificat în faza optimilor turneului Australian Open 2022, Halep a avut o reacție de campioană.

„Mă simt grozav, mai ales că pot juca în optimi din nou. Mă simt excelent în Australia, poate de asta joc atât de bine, mai ales în fața acestui public frumos căruia îi mulțumesc că a rămas pe căldura asta. Simt că sunt aproape de cel mai bun nivel al meu. Simt că am jucat grozav, dar Danka a fost obosită, a avut un meci foarte greu înainte.

Este de fiecare dată o provocare mare să evoluez pe acest teren și să dau tot ce am mai bun. Sunt foarte mulțumită cu ce am jucat și de abia aștept următorul joc.

Pare că sunt relaxată, dar mă simt mereu concentrată, mă simt încrezătoare acum pentru că anul trecut am avut parte de un meci foarte greu. Acum mă pot bucura că joc tenis, sunt fericită și mă bucur că pot să fiu aici”, a spus tenismena.

Simona Halep a strâns o mare avere din tenis. Câștigurile sale din turnee valorează 38,2 milioane de dolari, clasându-se pe locul al patrulea în topul all-time al veniturilor din sportul alb.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI