Câți bani a plătit Pescobar pe amenzi și pentru a rezolva neregulile găsite la Taverna Racilor. Suma este colosală
S-a aflat câți bani a plătit Pescobar pe amenzi și pentru a rezolva neregulile găsite la Taverna Racilor. Suma este colosală. Paul Nicolau consideră că a pățit ce a pățit, când i s-au închis trei restaurante Taverna Racilor, pentru a fi dat drept exemplu despre cât de bine își fac autoritățile treaba în România.
Ce amenzi a plătit Pescobar în urma închiderii Tavernei Racilor. Câți bani a pierdut
Paul Nicolau a vorbit despre experiența prin care a trecut, respectiv închiderea celor trei restaurante Taverna Racilor pe care le patronează.
Problemele pentru Paul Nicolau au apărut încă de acum trei luni, când în urma unor reclamații inspectorii NAPC i-au închis doar pentru câteva zile restaurantele, pănă la remedierea problemelor.
”Exagerarea autorităților este acoperită și la mână liberă de către normele europene, ei nu fac nimic în plus decât ceea ce se setează. Și soția dvs dacă face un șnițel se face mizerie, dacă ei vor să facă o chestie exagerată, o fac, nu există să nu te găsească cu ceva.
Au fost niște reclamații, nu flagrante, cu trei luni înaintea acestui control, am fost închiși pentru câteva zile și am remediat problemele la timpul respectiv, nu a fost nimic mediatic, acum a fost mediatic și a răsunat în toată țara”, a spus Pausl Nicolau, cel cunoscut ca și Pescobar, în emsiunea lui Mădălin Ionescu de la Metropola TV.
Citește și: Cine este femeia pe care Pescobar a luat-o de soție
Ce l-a supărat cel mai tare pe Pescobar
Pescobar crede că autoritățile au vrut să dea un exemplu prin închiderea cunoscutelor sale restaurante. În plus, omul de afaceri a spus și ce l-a deranjat cel mai tare în scandalul medicatic ce a urmat închiderii restaurantelor Taverna Racilor.
”Probabil datorită notorietății afacerii a fost nevoie să fiu dat exemplu, să vadă toată țara cât de bine își fac treaba autorităților.
Nu m-a deranjat nimic, eu știu cum gestionez afacerea mea, a fost greul de a depăși situația. Acest subiect a fost susținut de media, pentru că numele de Pescobar și taverna racilor face raiting. Cea mai mare inerție a fost gravă că s-a sugerat pe un post de televiziune că aducem noi substanțe narcotice în pește. E mare păcat să mergi până acolo, să zici chestii de genul ăsta, eu sunt românul căruia i-a fost dată binecuvântarea de către un stareț”, mai spune Pescobar.
România, paradis la taxe
Atunci când a simțit că totul o ia razna, omul de afaceri a făcut o declarație pentru a mai liniști lucrurile.
”Când am văzut că s-a făcut atât iureș și s-a creat o presiune așa mare, a trebuit să ies în media și să resfrâng această situație. Am ales să țin acel discurs, avem voie să mințim frumos. Nu mi-e teamă deloc. Eu și după acest scandal sunt fericit că fac afaceri aici, eu merg mult în străinătate pentru afacerea asta. Încă e paradis la noi la taxe.
Mi s-au închis 3 restaurante în două zile, păi de ce pe toate? S-au găsit, într-adevăr nereguli, dar așa e legea, te închide pentru o perioadă nedeterminată sau dacă ai amenzi repetate îți dă suspendare pentru un an de zile. Morala e așa, eu ca bussines am câștigat mult, mi s-a făcut multă publicitate gratuită. Eu am făcut 1 milion de porții, eu nu am avut vreun caz să se fi îmbolnăvit cineva”, i s-a mai destăinuit Pescobar lui Mădălin Ionescu.
Ce valoare au amenzile primite de Pescobar
Nu în ultimul rând, Pescobar a spus câți bani a plătit amenzi, dar și câți bani a pierdut înurma închiderii temporare a restaurantelor Taverna Racilor.
”Amenzile au fost 30.000 de euro. Vreo 500.000 de euro m-a costat toată treaba asta, cu tot, încasările, salariile pe care le-am plătit și eu nu am încasat și trebuie să țin oamenii ăia, cazările, chiriile oamenilor care muncesc, 500.000 de euro. Ce am investit, am investit, nu e pierdere. Îi mulțumesc domnului Horia, eu nu o făceam de la 0, eu recunosc, nu făceam ce am făcut niciodată.
Citește și: Taverna Racilor, redeschis. Cum s-a filmat Pescobar cu șeful ANPVC
Eu nu îmi permiteam să închid restaurantul, să pierd 500.000, să mai bag 300.000 de euro, un cumul de 800.000 de euro nu mi-l permiteam niciodată. A fost un moment 0 în care mi-am îmbunătățit și echipa, acum am consultanți, am renovat la Herăstrău”, a conchis Paul Nicolau, patronul restaurantelor Taverna Racilor.