Câți bani a obținut CFR Cluj după prima victorie din grupele Conference League. Dan Petrescu, mesaj de la Neluțu Varga, după „cea mai importantă victorie” – VIDEO

CFR Cluj a câștigat, surprinzător, partida cu cea mai bună echipă din grupă. Ardelenii s-au impus cu 1-0 pe terenul formației Slavia Praga și au adus în conturile clubului 500.000 de euro. Trupa din Gruia a câștigat în acest european o sumă care îi asigură mare parte din bugetul sezonului.

CFR Cluj, victorie de 500.000 de euro la Praga

CFR Cluj avea doar un punct înaintea partidei de la Praga și era ultima în grupa din Europa Conference League. Acum este tot pe ultima poziție, dar are patru puncte, la fel ca celelalte trei echipe din grupă. Singurul gol al partidei a fost înscris de Janga Rangelo, iar acest succes va aduce în conturile clubului 500.000 de euro, sumă cu care este plătită o victorie în grupele Conference League. Ardelenii au mai obținut în această grupă și suma de 166.000 de euro, după egalul din confruntarea cu Ballkani.

În acest sezon al cupelor europene, CFR Cluj a câștigat aproape 7,5 milioane de euro: 2.94 milioane de euro pentru accederea în grupe, 3.73 de milioane de euro drept bonus pentru coeficientul european și 666.000 pentru rezultatele de până acum din grupe.

Premiile din Conference League:

Calificare în faza grupelor: 2.94 milioane de euro
Victorie în grupe: 500.000 de euro
Egal în grupe: 166.000 de euro
Câștigarea grupei: 650.000 de euro
Locul doi în grupe: 325.000 de euro
Calificare în șaisprezecimi: 300.000 de euro
Calificare în optimi: 600.000 de euro
Calificare în sferturi: 1 milion de euro
Calificare în semifinale: 2 milioane de euro
Înfrângere în finală: 3 milioane de euro
Victorie în finală: 5 milioane de euro

Dan Petrescu a făcut pace cu patronul Neluțu Varga?

Dan Petrescu a fost foarte fericit la finalul partidei. A spus că jucătorii au voie să sărbătorească și să bea o bere, iar la conferința de presă a dezvăluit că a fost felicitat de patronul Neluțu Varga. Cei doi s-au contrat acum câteva săptămâni, iar antrenorul a fost foarte aproape de a fi dat afară.

„Pentru mine, ca antrenor care lucrez de mult timp, este, în opinia mea, cea mai importantă victorie împotriva unei echipe extrem de bune. Am mai câștigat cu Lazio și cu Celtic, dar Slavia, nu vreau să-i laud, are echipă mai bună.

Cu patronul, ați vorbit?
Mi-a dat mesaj. După victorii îmi dă mesaj. Mă bucur pentru el și pentru fanii noștri. Le mulțumim celor care au fost aici: au fost fantastici și ne-au ajutat foarte mult”, declarat Dan Petrescu.

În meciul următor din grupele Europa Conference League, CFR Cluj înfruntă Slavia Praga pe teren propriu.