Câți bani a dat Klaus Iohannis pe geaca pe care a purtat-o azi. Mulți trăiesc o lună cu suma asta

Klaus Iohannis a vizitat joi, de Ziua Pământului, Parcul Natural Văcărești, care va beneficia de Înaltul Patronaj al Președintelui României. Șeful statului a adoptat o ținută casual, formată dintr-o pereche de blugi, un tricou și o geacă.

Cât costă geaca cu care Klaus Iohannis s-a afișat de Ziua Pământului

Geaca președintelui a fost cea care a atras atenția opiniei publice. , iar asta pentru că această haină costă cât un salariu mediu pe care îl încasează un român.

Mai exact, geaca președintelui este marca Chervo Manildo și costă 329 de euro, adică în jur de 1400 de lei, ceea ce înseamnă un salariu mediu din România. 

Și soția lui, Carmen Iohannis, este adepta lucrurilor scumpe. Nu de puține ori, Prima Doamnă a apărut în public cu ținute care valorau mii de euro.

În urmă cu mai mulți ani, când președintele și-a lansat cartea, Carmen Iohannis a fost cea care a atras toate privirile. Ea a purtat o rochiță elegantă și o poșeta scumpă.

Carmen Iohannis, vestimentație de lux

Piesa principală a fost creația lui Alexandru Ciucu, cel care se ocupă de ținutele Casei Regale. Designerul a spus, la vremea aceea, că a muncit zeci de ore la rochia purtată de Prima Doamnă.

“Am muncit două săptămâni, zeci de ore, la creaţia Primei Doamne. Este o onoare pentru mine. Am folosit materiale de cea mai bună calitate. Eu am făcut doar rochia, accesoriile le avea deja”, a spus Alexandru Ciucu.

În atelierul lui, rochiile pornesc de la 1.300 de euro și pot ajunge până la 3.000 de euro. Sandalele lui Carmen Iohannis au costat 750 de euro, în timp ce poșeta s-a ridicat la peste 1100 de euro. Toată ținuta Primei Doamne a ajuns la fabuloasa sumă de 3.240 de euro, adică 14.256 de lei.

În plus, soția președintelui a mai atras atenția privind hainele și accesoriile sale scumpe și la alte evenimente. De exemplu, la deschiderea unui an școlar, Carmen Iohannis a purtat o pereche de sandale pe care le-a achiziționat cu 800 de euro, adică peste 3.500 de lei, la vremea aceea.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI