Klaus Iohannis nu a mers împreună cu soția Carmen Iohannis la vot, în ziua alegerilor locale. Aceasta a votat în Sibiu, la câteva ore după ce șeful statului a votat la București. A venit singură, nu a dat declarații, dar ținuta sa a făcut furori.
Nici la aceste alegeri nu l-am văzut la vot pe Klaus Iohannis împreună cu soția. Președintele are viză de flotant, în Sectorul 1 al Bucureștiului, în timp ce Carmen Iohannis are buletin de Sibiu și va vota în orașul de reședință. Premierul nu a votat nici el în Capitală, ci într-o comună de lângă București. De altfel, din cei 17 membri ai cabinetului Orban, doar 4 au votat în Capitală: ministrul Educației, ministrul de Externe, ministrul de Justiție și ministrul de Finanțe. În rest, toți ceilalți în localitățile de baștină.
Tot în Sibiu a votat și vicepremierul Raluca Turcan, iar prim-ministrul României a ales unul dintre cei cinci candidați la primărie din localitatea în care are buletin, Dobroești, o comună din apropierea Capitalei.
Prima Doamnă a apărut la una dintre secțiile de votare cu masca pe față și îmbrăcată într-o rochie până la genunchi, cu un imprimeu colorat, cu roșu și albastru, confecționată de creatorul de modă preferat de aceasta, Andreea Tincu.
„O zi importantă pentru Români! Prima Doamnă Carmen Iohannis poartă o rochie semnată #andreatincu, din voal şi satine de mătase, cu printul realizat manual de către designer”, a dezvăluit designerul.
Rochia nu este încă disponibilă în magazinul online al designerului, o colecție urmând a fi lansată curând. Însă, potrivit okmagazine.ro, ținând cont de material și de cusăturile speciale, probabil că acest model valorează între 200 și 300 de lei. Pe site-ul Andreei Tincu există rochii cu prețul între 500 și 3.000 de lei.
Cea mai săracă localitate din România se află la mai puțin de 100 de kilometri de București. În Necșești, comună din Teleorman, singura investiție cu care se laudă autoritățile locale este o farmacie în paragină. Oamenii de aici au sperat și duminică la o viață mai bună. Locul pare pustiit de oameni, dar este sigur abandonat de politicieni. Nici tinerii, nici bătrânii nu au însă prea multe bucurii. Cine a mai rămas…se descurcă cum poate, iar majoritatea dintre ei s-au obișnuit deja cu răul.