Câți bani a câștigat Simona Halep pentru victoria de la WTA Praga. A ajuns în semifinale, dar la buget nu prea se simte

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru victoria de la WTA Praga. A ajuns în semifinale, dar la buget nu prea se simte
Calificarea în semifinale la Praga nu aduce o sumă consistentă în contul Simonei Halep.

Simona Halep a obţinut o nouă victorie la WTA Praga, cu Magdalena Frech, scor 6-2, 6-0, şi s-a calificat în semifinale la Praga. Este practic a treia oară când Simona ajunge în penultimul act al unei competiţii în acest sezon. Din tot atâtea încercări! Prima dată s-a întâmplat la Australian Open, când a şi fost eliminată de Garbine Muguruza. Apoi a fost parcursul excelent de la Dubai, când Simona a şi reuşit să câştige competiţia. După o finală dramatică împotriva rusoaicei Elena Rybakina. La Praga, Halep va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Irina Begu şi Sara Sorribes Tormo, meci programat în această seară.

Simona Halep, peste un milion de dolari obţinuţi în 2020 la Australian Open şi Dubai. Doar 8035 la Praga

Doar că această nouă semifinală pe care o dispută Simona Halep nu are nici pe departe aceeaşi importanţă ca precedentele. În primul rând din punct de vedere financiar. Pentru semifinala cu Muguruza, de la Australian Open, Simona Halep încasa un cec în valoare de 351.396 de dolari. Asta în vreme ce semifinalistele de la Dubai au încasat câte 198.830 de dolari. Asta în vreme ce Simona Halep, care s-a impus în turneul din Emirate, a încasat 696.860.

Pe lângă aceste sume care s-au oferit în startul sezonului, fondul de premiere de la Praga este unul minuscul. Competiţia a primit un buget pentru premii în valoare de 225.500 dolari. Cu zece procente mai puţin decât sumele oferite în 2019. Asta pentru că nu s-au putut vinde bilete din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, cele patru semifinaliste de la WTA Praga 2020, printre care şi Simona Halep, şi-au asigurat un cec în valoare de 8.035 dolari. De asemenea, jucătoarele primesc şi 110 puncte în clasamentul WTA. Pentru câştigătoare, sumele se măresc şi ajung la 14.000 de dolari. Iar învingătoarea din acest an de la competiţia de categorie International de la Praga va obţine 25.000 de dolari. Şi 280 de puncte în clasamentul WTA, la actualizarea de luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI