Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în finala de la Praga. Suma este incredibilă

Simona Halep, fericită după o nou victorie la Praga. Dar acest succes nu va schimba prea mult balanța contului său

Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA International de la Praga, după o victorie în două seturi cu Irina Begu. A fost 7-6 (2), 6-3 pentru sportiva de pe locul 2 mondial, care va juca duminică împotriva belgiencei Elise Mertens. Este cea de-a 38-a finală din cariera Simonei Halep și șansa trofeului cu numărul 21. La chiar primul turneu de la revenirea după pauza de șase luni provocată de pandemia de coronavirus. Iar Simona reușise să câștige și ultimul turneu disputat, în luna debruarie, la Dubai. După o finală cu Elena Rybakina.

Simona Halep a obținut 14.000 de dolari pentru calificarea în finala de la Praga

Simona Halep s-a acomodat repede la noile condiții de disputare a turneelor din WTA. Asta chiar dacă românca se baza la fiecare turneu pe susținerea fanilor. Dar există un aspect care va fi mai greu de digerat pentru Simona Halep. Premiile din circuitul WTA au scăzut considerabil. Iar ceea ce se întâmplă la Praga este cel mai bun exemplu în acest sens.

Pentru calificarea în finala de la Praga, Simona Halep primește un cec în valoare de 14.000 de dolari. Iar dacă va reuși să o învingă și pe Elise Mertens, suma crește până la 25.000 de dolari. Sunt sume absolut incredibile dacă ținem cont că discutăm despre o sportivă care a strâns o avere. Pe parcursul întregii cariere, Simona Halep a încasat aproape 40 de milioane de dolari din premii încasate. Și cu siguranță nu cu sume precum cea de la Praga.

Trebuie ținut cont că turneul de la Praga este de categorie International, printre cele mai slabe din circuit. Dar, pe de altă parte, sumele au scăzut și din cauza pandemiei de coronavirus. În condițiile în care nu se mai obțin bani din bilete. Spre exemplu, învingătoarea de anul trecut de la Praga, Jil Teichmann, încasa aproape dublu, 43.000 de dolari. Și la US Open premiul scade în 2020 față de anul trecut. Dar rămâne o sumă uriașă: 3 milioane de dolari. Rămâne de văzut dacă Simona Halep va accepta să participe la New York.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI