Câți bani a câștigat Simona Halep, de fapt, din tenis. Sumele sunt mult mai mici, s-a aflat adevărul

Câți bani a câștigat Simona Halep, de fapt, din tenis. Sumele sunt mult mai mici, s-a aflat adevărul
Câți bani a câștigat Simona Halep, de fapt, din tenis. Sumele sunt mult mai mici, s-a aflat adevărul

Despre cât câștigă Simona Halep s-a tot scris, iar presa a vehiculat că sportiva ar avea un venit imens. Acum, însă, s-a aflat adevărul. Care este situația premiilor obținute de sportivă?

Câți bani a făcut Simona Halep din tenis?

Simona Halep era în vara anului trecut ocupanta locului patru în clasamentul sportivelor cu cele mai mari venituri încasate, conform publicației economice americane Forbes. Topul fiind dominat de jucătoarea japoneză Naomi Osaka.

Conform publicației care a realizat topul în urma calculelor, Halep, aflată pe locul secund în ierarhia WTA, a realizat venituri totale de 10,9 milioane dolari în perioada iunie 2019 – iunie 2020. Cea mai mare parte (6,9 milioane dolari) ar fi fost reprezentată de premiile câştigate la turneele la care a participat. Restul sumei de 4 milioane dolari provenind din contractele de publicitate.

„Halep a obţinut al doilea său titlu de Grand Slam la Wimbledon, anul trecut, iar cele 36,5 milioane de dolari câştigate din premii pe parcursul carierei o plasează pe locul al patrulea în ierarhia all time (prima fiind Serena Williams, cu 93 milioane dolari). Printre sponsorii lui Halep se numără branduri globale precum Nike, Wilson, Hublot şi Avon, precum şi alte câteva din ţara sa natală, România”, scria Forbes, citat de Agerpres, la vremea respectivă.

Ce venit are, de fapt, Halep?

Recent, directorul de comunicare al sportivei, Cosmin Hodor a adus clarificări privind valoarea premiilor câștigate de tenismenă în turneele sale. Conform acestuia, sumele pe care Simona le-ar fi încasat în realitate nu ar coincide cu cele comunicate de WTA. Acesta motivând că impozitele sunt foarte mari. Drept urmare și venitul încasat de sportivă ar fi mult mai mic decât cel comunicate oficial.

În Anglia, impozitul este 50%. Tu te întorci cu jumătate de bani. La Roland Garros este 45%, iar în SUA este 40%. Oamenii văd pe prima pagină niște sume, dar calculele sunt diferite”, a spus Cosmin Hodor pentru AS.ro Live.

Conform datelor furnizate de WTA, sportiva noastra ar fi adunat pe toată durata carierei sale suma de 37.045.910 de dolari. Potrivit declarațiilor date de directorul de comunicare al lui Halep, din cauza impozitelor foarte ridicate, sportiva ar fi rămas cu puțin peste jumătate din această sumă.

Totodată, din acești bani sunt plătiți și membri stafului său. Conform presei de specialitate Darrean Cahill, antrenorul campioanei ar primi suma de peste 1 milion de dolari pe an. Sportiva ar fi continuat să-și plătească sfaff-ul și în perioada în care nu erau turnee. La cheltuieli mai intră, de asemenea, și deplasările sportivei.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI