Câți bani a câștigat regretatul Cristian Țopescu la Olimpiada de la Montreal, de fapt. Dan Negru a făcut anunțul acum

Câți bani a câștigat regretatul Cristian Țopescu la Olimpiada de la Montreal, de fapt. Dan Negru a făcut anunțul acum
Câți bani a câștigat regretatul Cristian Țopescu la Olimpiada de la Montreal, de fapt. Dan Negru a făcut anunțul acum

Câți bani a câștigat regretatul Cristian Țopescu la Olimpiada de la Montreal, de fapt. În 1976, Canada devenea locul unde se năștea legenda Nadiei Comăneci. Cu 7 note de 10 – trecute 1.00 de tabela electronica nepregătită pentru perfecțiune – Nadia a câștigat 3 medalii de aur. Comentatorul TV al acelor performanțe minunate a fost inegalabilul Cristian Țopescu.

Câți bani a câștigat regretatul Cristian Țopescu la Olimpiada de la Montreal, de fapt

Cristian Țopescu a fost, pentru români, „vocea” de la Olimpiadei de la Montreal. În nopțile fierbinți din perioada 17 iulie – 1 august 1976, reputatul comentator tv a „moșit”, pentru milioanele de compatrioți, nașterea „Zeiței de la Montreal”, Nadia Comăneci. Pentru prima dată în istoria gimnasticii, o gimnastă a luat nota 10. Și nu doar o dată, ci de șapte ori la aceeași ediție. Performanța fetiței de doar 14 ani, pe atunci, a luat prin surprindere și tabela electronică ce a afișat nota 1.00. Nimeni nu era pregătit pentru perfecțiunea Nadiei.

Dar dincolo de ecranele televizoarelor alb-negru era glasul lui Cristian Țopescu. Mustind a emoție și informații. Dar puțini știu ce eforturi a făcut comentatorul ca să reziste, zi de zi, în țara Olimpiadei din 1976, unde România a cucerit 27 de medalii, dintre care 4 de aur, 3 fiind ale Nadiei Comăneci. Țara noastră a ocupat locul 9 pe națiuni, în clasamentul pe medalii. Într-o postare făcută pe Facebook, Dan Negru face o comparație între situația de atunci și cea de acum, când România ocupă locul 35 pe națiuni, cu doar 4 medalii cucerite.

Dan Negru a făcut anunțul acum

Prezentatorul emisiunii „Next Star” a dezvăluit și ce diurnă avea Cristian Țopescu în 1976, în timpul JO de la Montreal.

L-am întrebat pe Cristian Țopescu câți bani câștiga la Olimpiada de la Montreal când a comentat zecele Nadiei.
„3 dolari pe zi” mi-a răspuns ….
România a luat atunci 27 de medalii ,un 10 absolut la gimnastică si toate comentate de Țopescu.
Era in 1976.
Anul asta, la Tokyo, suntem pe locul 35 !”, a scris Dan Negru pe contul său de Facebook.

Informația fusese făcută publică chiar de Cristian Țopescu, în 2018, într-o emisiune prezentată de Dan Negru. Celebrul comentator mărturisise că alți colegi din țări comuniste aveau o diurnă de 20 și chiar 40 de dolari.

La Olimpiada de la Montreal, unde am fost singurul trimis al Televiziunii Române, aveam o diurnă de 3 dolari pe zi. iar colegii mei din alte televiziuni , adică bulgarii, ungurii, rușii, iugoslavii aveau între 20 și 40 de dolari pe zi și îmi era jenă să îi invit la o cafea. Cum să îl invit eu pe un coleg din Bulgaria la cafea când eu nu aveam cu ce să plătesc”, mărturisea Cristian Țopescu în emisiunea lui Dan Negru de la Antena 1.

Cristian Țopescu a fost interzis, în 1983, la TVR, după ce a susținut în comentariul meciului Suedia – România că fotbaliștii români ar trebui să fie lăsați să se transfere la cluburi din Occident. A revenit în TVR după 1989. În 2013, avea un salariu anual de 70.000 de lei, dar și o pensie militară de 60.000 pe an, fiind general de brigadă din 2007. A murit în 2018, la vârsta de 81 de ani.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI