Câți bani a câștigat, de fapt, Simona Halep în 2020. Suma este astronomică

Câți bani a câștigat, de fapt, Simona Halep în 2020. Suma este astronomică
Câștiguri impresionante pentru Simona Halep în 2020

În 2020, WTA este forța dominantă în sportul feminin. Și s-a dovedit a fi mai adevărat ca niciodată. Recent s-a publicat lista cu cele mai bine plătite sportive feminine. Lista include cele nouă jucătoare WTA în top 10, iar Simona Halep ocupă un loc fruntaș.

Câștiguri impresionante pentru Simona Halep în 2020

Pandemia a lovit tenisul în mod deosebit. Este un sport global care necesită multe călătorii internaționale. Și din punct de vedere financiar, jucătorii de tenis sunt, în esență, contractori independenți.

Ca răspuns, sportul a înființat un fond de ajutor pentru jucători pentru a distribui mai mult de 6 milioane de dolari pentru a ajuta 800 de profesioniști care se luptă să facă față absenței premiilor. Dar, și așa, în  acest context ciudat în care trăim, jucătoarele de tenis au reușit să-și rotunjească și în acest an veniturile.

Majoritatea contractelor de susținere a tenisului sunt construite pe garanții reduse, cu bonusuri pentru spectacole de turnee și clasamente mondiale. O victorie de Grand Slam poate declanșa un bonus de șapte cifre. În schimb, există reduceri atunci când jucătorii nu îndeplinesc cerințele minime de joc, din cauza accidentării, sau a unei pandemii.

Este și cazul Simonei Halep, iar în topul încasărilor din acest an, conform ultimelor informații, jucătoarea noastră, Simona Halep, ocupă un fruntaș loc șase. Conform acestora, Simona a câștigat în 2020, aproximativ 10,9 milioane de dolari.

Câștigurile substanțiale ale sportive românce au venit din sponsorizări, aproximativ 5 milioane de euro, alte 2 milioane din contractul cu NIKE, și din alte sponsorizări, mai mici, a încasat aproximativ un milion de euro.

Top 10, cele mai bune jucătoare WTA și încasările lor

Într-o perioadă în care izolarea a fost tema principală, rețelele de socializare au devenit principalul mediu de promovare, mai ales în cazul sportivilor de performanță. Rețelele sociale permit sportivilor individuali să-și crească fanii mai mult decât oricând în 2019.

Există încă discrepanțe în ceea ce privește tenisul feminin în comparație cu tenisul masculin. Dar este un indicativ pentru creșterea popularității, dar și a câștigurilor. Ultimele date publicate oficial arată cam care este topul 10 al celor mai bine plătite sportive în acest an, Simona Halep aflându-se și ea în acest top, după cum urmează:

 1. Sofia Kenin 4,3 milioane dolari
 2. Naomi Osaka 3,35
 3. Iga Swiatek 2,26
 4. Victoria Azarenka 1,99
 5. Garbine Muguruza 1,94
 6. Simona Halep 1,93
 7. Petra Kvitova 1,5
 8. Jennifer Brady 1,31
 9. Aryna Sabalenka 1,23
 10. Elise Mertens 1,12

 

Simona Halep, în 2020,  a avut șase prezențe importante în turneele de Grand Slam, cu trei finale câștigate, o prezență în sferturi, una în optimi și una in semifinale, după cum urmează:

 • Adelaide – a ajuns în sferturi
 • Roland Garros – a ajuns în optimi
 • Australian Open – a ajuns în semifinale
 • Dubai – a câștigat finala
 • Praga – a câștigat finala
 • Roma – a câștigat finala

 

Deși un an greu, atât Simona Halep, cât și restul jucătoarelor au reușit să aibă un an plin și, majoritatea, cu sume importante adăugate în conturile lor. Rămâne să vedem ce se va întâmpla la primul turneu de Grand Slam, Australian Open-ul din 2021, la care Simona și-a confirmat deja prezența.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI