Gică Hagi continuă să scrie istorie în fotbalul românesc chiar dacă nu își mai pune echipamentul și nu mai intră pe teren. Academia sa de fotbal, în care a investit o sumă importantă de bani, produce tinere talente pe bandă rulantă. Rezultatele s-au văzut în acest an la Campionatul European U21, când reprezentativa de tineret a României, din care au făcut parte mai mulți jucători crescuți de Hagi, a ajuns până în semifinale și a reușit calificarea la Jocurile Olimpice.
Regele a găsit repede rețeta de succes și a revoluționat fotbalul românesc. În 2009, a înființat clubul Viitorul Constanța și a preluat locul cedat de CSO Ovidiu în Liga 3. A promovat în Liga 2 după doar un sezon și a jucat timp de doi ani în eșalonul secund. Mai întâi a terminat pe locul 9, apoi a promovat în Liga 1.
În primul sezon de Liga 1 a terminat pe locul 13, iar în următorul a terminat pe 5 și s-a calificat în preliminariile Europa League. În 2017, echipa antrenată și condusă de Gică Hagi a câștigat primul titlu de campioană din istorie și s-a calificat în preliminariile Champions League. Viitorul Constanța și-a mai trecut 2 trofee în palmares în acest an: Cupa României și Supercupa României.
Au trecut doar 10 ani de când academia de fotbal a lui Gică Hagi a apărut în fotbalul românesc, iar cele 3 trofee cucerite nu sunt singura satisfacție a regelui. Jucătorii crescuți de el au ajuns la naționala U21, care la Euro 2019 a ajuns în semifinale, unde a fost eliminată de Germania, după 2-4. Tricolorii au învins Croația (4-1), Anglia (4-2) și au făcut egal cu Franța (0-0) în grupă, calificându-se în semifinale de pe primul loc. În urma acestei performanțe, România s-a calificat la Jocurile Olimpice.
Gică Hagi este cel care ne face, după 20 de ani de mediocritate în fotbal, să strigăm din nou „Goool, Hagi!” Fiul său, Ianis, îi calcă pe urme. Poartă numărul 10 la naționala U21 și s-a transferat recent la Genk, campioana Belgiei, care va juca în grupele Champions League în această toamnă.
Dar cât l-a costat pe marele Hagi această afacere? Cât a investit în copiii României pentru a obține rezultatele de azi? Analistul economic Iancu Guda susține că regele a investit în academia sa de fotbal 10 milioane de euro, bani obținuți din fotbal. Altfel spus, Gică Hagi a dat fotbalului ceea ce a primit de la fotbal. Iar clubul său are și profit, spre deosebire de alte echipe cu pretenții, care sunt pe minus. Viitorul a făcut în ultimii 5 ani un profit de 13%. Prin comparație, FCSB e pe minus cu 10%, iar CFR Cluj cu 30%. Este vremea ca și alți conducători din fotbalul românesc să îi urmeze exemplul. Inclusiv să iubească mai mult fotbalul decât banii!