Ianis Hagi, transfer de Champions League. „Regele” a dat marea lovitură

Autor: Claudiu Surmei - 19:43, 11 iul. 2019
Ianis Hagi, transferat la campioana Belgiei, Genk

Ianis Hagi va fi transferat în Belgia, la Genk, echipă care a câștigat campionatul în acest an și care va juca direct în grupele Champions League. Gică Hagi a dat marea lovitură financiară. Va primi 8 milioane de euro din partea belgienilor pentru transferul fiului său, plus procent dintr-o viitoare vânzare.

Ianis Hagi, transferat la campioana Belgiei, Genk

Mai multe cluburi mari din Europa și-au exprimat interesul pentru transferul lui Ianis Hagi în ultima vreme, după ce jucătorul de la Viitorul Constanța a avut prestații foarte bune în tricoul naționalei U21 la Campionnatul European, unde tricolorii mici s-au oprit în semifinale. Printre aceste echipe se numără Bayern Munchen, Barcelona, Ajax Amsterdam, Sevilla, Anderlecht și Spartak Moscova.

Ianis Hagi este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la 6 milioane de euro, dar Regele nu a vrut să renunțe atât de ușor la fiul său și a așteptat să primească o ofertă mai bună. Potrivit jurnaliștilor de la Digi Sport, Ianis s-a înțeles cu Genk, campioana Belgiei, echipă care va juca direct în grupele Champions League în acest sezon.

Inițial, belgienii au oferit 10 milioane de euro pentru transferul decarului naționalei de tineret, dar Hagi a vrut și procent dintr-un viitor trasfer. Belgienilor li s-a părut cam mult și au făcut o contraofertă: 8 milioane de euro, plus procent la viitoarea vânzare. Iar Regele nu a mai stat pe gânduri și a acceptat.

Ianis Hagi va face vizita medicală vineri dimineață, iar în cazul în care nu vor exista probleme, va semna contractul cu gruparea belgiană, care va fi valabil pentru o perioadă de 5 ani.

În sezonul precedent, Ianis Hagi a jucat 39 de meciuri pentru Viitorul Constanța și a dat 14 goluri și 8 pase de gol. El a fost unul dintre cei mai buni jucători din lotul de tineret al naționalei României la Campionatul European, competiție în care a marcat de două ori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI