Câți ani de închisoare va face pastorul din Suceava care și-a bătut și agresat intim fiicele

Câți ani de închisoare va face pastorul din Suceava care și-a bătut și agresat intim fiicele
Barbatul si-a supus copiii minori la orori de neimaginat

Cazul pastorului din Suceava acuzat că și-a maltratat și abuzat sexual copiii a șocat o țară întreagă.

Pedeapsă exemplară pentru pastorul din Suceava care și-a maltratat și abzuat sexual copiii

Constantin Pandelea, din comuna Dolhești a primit o pedeapsă exemplare pentru faptele scandaloase pe care le-a făcut.

Magistrații Judecătoriei Fălticeni l-au condamnat la 21 de ani și patru luni de închisoare, fiind una dintre cele mai mari pedepse aplicate de judecători pentru astfel de fapte.

Pastorul a fost decăzut din drepturile părintești și are un ordin de restricție care îl împiedică să se apropie de copii la o distanță mai mică de 200 de metri, timp de cinci ani după ce iese din închisoare.

În plus, el este obligat să plătească daune morale copiilor. Fetele vor primi câte 15.000 de euro, în timp ce băiatul va primi 10.000 de euro. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată.

Cei patru copii au pastorului, patru fete și un băiat, au fost traumatizați de tatăl lor, care i-a maltratat și abuzat sexual.

Copiii au trecut prin clipe traumatizante

Cei patru și-au făcut curaj să vorbească despre ce li se întâmplă acasă, iar mărturiile sunt îngrozitoare.

„Fratele meu a fost pus să doarmă la porci şi pe mine m-a ameninţat că mă trimite acolo. M-a afectat, întrucât noi nu meritam acele pedepse. Mi-e frică de el şi mă gândesc tot timpul că m-ar putea lovi”,  a declarat una dintre fete.

„Bătăile au fost dintotdeauna. De când eram mică ştiu că mă bătea. Din acest motiv îmi este foarte frică de tata şi din această cauză eu nu m-am putut opune la agresiunile sale. Anterior, (datei de 05.07.2020) pe mine şi pe (…) ne-a bătut cu o lopată, în timp ce eram la grădină la căpşuni”, a spus o altă fiică a pastotului.

Copiii a decis să vorbească cu autoritățile despre ce se întâmplă, după ce pe 5 iulie 2020, tatăl lor ar fi lovit-o cu pumnii pe una dintre fete, care s-a plâns ulterior că o doare capul de la lovituri. În acel moment, pastorul i-ar fi turnat apă rece în cap și ar fi pus-o să alerge desculță în grădină, în timp ce el o uda cu furtunul.

Ororile au continuat pentru fată, pentru că tatăl ei nu a lăsat-o să se schimbe de hainele ude până seara târziu.

Ce scriu procurorii în dosar este șocant

Conform anchetatorilor, tatăl și-a auzat sexual fetele minore pentru o perioadă lungă de timp, iar una dintre ele a fost violată, în timp ce celelalte trei au fost agresate sexual.

„În perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente,

îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie – uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică.

Deasemenea, în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una din fiicele sale minore,

precum şi acte de natură sexuală cu acesta şi cu celelalte trei fiice”, se arată în comunicatul transmis de procurori, în 2020. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI