11 aug. 2020 | 17:50

Cine e pastorul din Suceava acuzat că şi-a abuzat cele patru fiice

Știri generale
Cine e pastorul din Suceava acuzat că şi-a abuzat cele patru fiice
Cine e pastorul din Suceava acuzat că şi-a abuzat sexual cele patru fiice

S-a aflat cine este pastorul care și-a abuzat cele 4 fiice. Acesta se numește Constantin Pandelea și este pastor în satul Valea Bourei, din comuna Dolheşti, județul Suceava. Acesta a fost arestat preventiv acum 30 de zile sub acuzaţia de viol în formă continuată şi agresiune sexuală în formă continuată. El are 8 copii, dintre care 4 fete şi 4 băieţi.

Cine e pastorul din Suceava acuzat că şi-a abuzat sexual toate cele patru fete

Anchetatorii spun că pastorul şi-ar fi violat în repetate rânduri fiica cea mare, iar pe celelalte trei le-a agresat sexual. Fata  cea mai mică are 9 ani, după cum susţine Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava (DGASPC).  „Şi-a abuzat toate fetele. Am atâţia ani de când lucrez în această instituţie, nu am crezut vreodată că se poate întâmpla aşa ceva”, a spus Nicoleta Daneliuc.

Autoritățile au crezut în primă fază că se confruntă cu o agresiune fizică în familie, astfel că mama şi cinci dintre copiii familiei au fost cazaţi în Centrul Multifuncţional pentru Victime ale Violenţei Domestice, mai ales că femeia depusese o plângere la Poliţie împotriva soţului şi a cerut un ordin de protecţie.

Constantin Pandelea

Constantin Pandelea

Pastorul, arestat pentru 24 de ore

Într-un final s-a aflat şi că fetele familiei erau abuzate sexual de propriul tată. Atunci Pandelea a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi ulterior a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. „Când tatăl a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, mama a cerut să se întoarcă acasă cu copiii. Cât au fost la Centru, toţi au beneficiat de consiliere.  Zilele acestea, colegii mei au stat de vorbă cu mama şi au convins-o să continue consilierea şi acasă măcar telefonic, într-o primă fază. Mama şi-a arătat disponibilitatea să facă consiliere cu psiholoaga de la echipa mobilă din Fălticeni deoarece aceasta a participat la audieri, şi familia a simţit că are o legătură cu ea”, a declarat Nicoleta Daneliuc.

Mama copiilor susţine că nu ar fi știut ce se întâmplă în familia ei și are nevoie de consiliere psihologică pentru a reuşi să se detaşeze de agresor. Pastorul a sunat-o din arest, a plâns la telefon, a rugat-o să-l ierte, i-a spus că nu suportă regimul de detenţie, că a slăbit 15 kg într-o lună, iar în urma discuţiei femeia şi-a retras plângerea pentru agresiune.

Mama ar fi vrut să renunțe la cererea de protecție

Ar fi vrut, la solicitarea copiilor mai mari, poate din ruşine şi teamă, să renunţe la cererea de protecţie. Mama are nevoie de consiliere prelungită pentru că este foarte ataşată de agresor. Din ce am vorbit astăzi (n.red 11 august) părea hotărâtă să nu-l mai vadă. El a sunat şi a cerut iertare, a plâns, dar asta nu şterge nimic din ce a făcut”, a mai spus Nicoleta Daneliuc.

Pastorul şi-a abuzat sexual fiicele în perioada 2014-2020, timp în care şi-ar fi bătut crunt băieţii şi i-a ţinut nemâncați. Pe 10 august 2020, Constantin Pandelea a fost trimis în judecată.

Ce spun procurorii

În perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente, îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie – uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una din fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu acesta şi cu celelalte trei fiice”, se arată în comunicatul transmis de către procurori.

PlaySport
Imagini halucinante. Vedeta echipei plătite din bani publici, relații intime cu o fană în toaleta unui club. A fost surprins și s-a lăsat filmat
Ego.ro
ȘOC! Dana Budeanu, aproape GOALĂ! Fusta e prea scurtă, s-a văzut TOT
Digi24
Sondaj AtlasIntel pentru Digi24. Pe cine ar vota românii la prezidențiale? Geoană e pe primul loc. Cât ar obține Ciolacu sau Ciucă
Cancan.ro
Prințul William a ieșit cu altă femeie, în mare secret, în timp ce Kate Middleton face chimioterapie. S-a aflat cine este
GSP.ro
Vedeta care a fost la FCSB - Universitatea Craiova: „Dacă mai vin la două meciuri, mă bag antrenor”
Stirile PROTV
S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49. Unde s-a jucat biletul norocos și cât a costat
Romania TV
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Nebunie totală, avem numele!
Capital.ro
Noile reguli PENTRU FEMEILE din România. Ministrul Muncii a dat vestea în direct: Am venit cu două beneficii
EVZ.ro
Busu este foc și pară. L-au enervat colegii din TV
Adevarul
Confesiunile unui dependent de sex: „M-am culcat cu 300 de femei pe la spatele soției mele și o imploram să facă dragoste de cinci ori pe zi”
BZI.ro
Alexia Eram, despre căsătoria cu Mario Fresh: „Mă văd căsătorită, cu un copil și o carieră frumoasă!”
Spynews.ro
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Libertatea.ro
Cine e suspectul în cazul femeii ucise al cărei cadavru a fost găsit pe un câmp din Dâmbovița
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
S-au aflat finaliștii de la Survivor 2024. Cine sunt concurenții care vor lupta pentru premiul cel mare
Redactia.ro
FOTO Și-au bătut joc de Kylian Mbappe, după ce a fost "invizibil" cu Barcelona! Nici alții n-au scăpat de meme-uri
Digisport.ro
Digi RCS&RDS dispare din luna mai. Reprezentanții companiei au făcut anunțul
Click.ro
De ce boală suferă fiul chef-ului Orlando Zaharia: „Doctorii fugeau de mine. Am dormit cu soția într-o mașină, în curtea spitalului”. Andreas are 18 ani
Viva.ro
Șeful forțelor NATO din Europa avertizează: Rușii au mai multe trupe în Ucraina decât la începutul invaziei
Digi24
Pușcăriașii reveniți de pe front au îngrozit Rusia. O profesoară premiată de Kremlin, ucisă cu toporul de un deținut grațiat de Putin
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Dacă ai acest televizor, poți fi spionat. Cine privește pe „gaura cheii”
EVZ.ro
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Spynews
Se schimbă SEMAFOARELE. Este decizia pe care o așteptau milioane de posesori auto
Capital.ro
Motive pentru care nu este indicat să circuli vara cu anvelopele de iarnă. Toți șoferii din România trebuie să știe
Antena 3
Ilie Năstase a preluat modelul lui Robert de Niro și vrea un copil, deși a trecut de 70 de ani
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
EL va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR în POLITICĂ
Mediaflux
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Spynews.ro
Câte ouă poţi mânca pe zi. Ce diferență este între oul fiert și oul prăjit
Realitatea.net
Cât de mult s-a schimbat ispita Cristi de la Insula Iubirii de când nu mai e la tv. Ce mai face bărbatul care a ispitit-o pe Mari
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro