Câte săptămâni are un an? Ghicitoarea la care 99% dintre internauți nu știu să răspundă corect
Deși ar putea părea ciudată întrebarea „Câte săptămâni are un an?”, în realiate sut puțini cei care ar da un răspuns rapid ș corect. De altfel, la această ghicitoare au fost 99% dintre internauți care nu au știut să răspundă corect.
Tu știi câte săptămâni are un an?
Dacă ți-ai pus vreodată această întrebare, îți vom răspunde noi. Probabil că știi deja că un an are 365 de zile și că fiecare lună are patru săptămâni, dar când vine vorba de săptămâni și ani, numărul exact este rareori dat
Dacă nu știi răspunsul, ți-l vom da noi, mai jos. În același timp îți vom explica de ce există aceste numere sau, de fapt, cărui calendar îi corespund.
După cum bine se știe, în calcularea zilelor, săptămânilor, lunilor și anilor, majoritatea folosim Calendarul Gregorian, și, conform acestuia, un an are un total de 52 de săptămâni.
Cu toate astea, mulți specialiști spun că acest număr nu este în întregime rotund dacă se ia în considerare faptul că pentru a face calculul, cele 365 de zile ale anului trebuie împărțite la cele șapte zile ale săptămânii. Ca urmare, cifra obținută este 52,143, adică 52 de săptămâni și o zi, dar să nu uităm că există și ani bisecți.
Câte săptămâni are un an, conform calendarului gregorian
Un an bisect apare la fiecare 4 ani, cu excepția anilor care sunt divizibili cu 100 și nu sunt divizibili cu 400. Într-un an bisect avem 366 de zile, perioadă în care luna februarie are 59 de zile.
Prin urmare, dacă facem același calcul ca mai sus, împărțind 366 de zile la cele 7 zile dintr-o săptămână, rezultatul pe care îl vom obține este de 52 de săptămâni și două zile, care este numărul de săptămâni pe care le avem la fiecare patru ani.
Acum știi câte săptămâni are un an. Dar dacă te întrebi, ar trebui să știi că numărul este 52, deoarece, chiar dacă nu este exact numărul exact, zilele suplimentare care au fost indicate sunt de obicei lăsate în afara sumei.
De ce un an are 52 de săptămâni?
Întrebarea care reiese din toate calculele efectuate este de ce un an are 52 de săptămâni? Sau, de fapt, de ce o lună are 30 sau 31 de zile sau un an 365 sau 366 de zile? Răspunsul este simplu, toate acestea se datorează calendarului gregorian, iar asta se întâmplă din 1520.
Înainte de această dată eram guvernați de calendarul iulian, care era aparent mai precis, deși nu era capabil să se adapteze bine în funcție de anotimpuri. Astfel, calendarul stabilit pentru prima dată de Iulius Cezar în anul 45 î.Hr. a fost eliminat în 1582.
La acel moment, Papa Grigore al XIII-lea a decretat că cele 10 zile care urmează datei de 4 octombrie pur și simplu nu vor exista. Următoarea zi ar fi fost 15 octombrie. Din acel moment, ar fi intrat în vigoare un nou calendar care ar fi aliniat mai bine lunile cu călătoria Pământului în jurul Soarelui.
Calendarul gregorian, un ciudat sistem de calcul
Acest lucru ar corecta nealinierea din vechiul calendar roman, care făcea ca lunile să nu se alinieze constant cu anotimpurile. Calendarul gregorian, cu calculul său complicat al zilelor și anilor bisecți, pare absolut banal.
Cu toate astea, și asta o spun mulți, trebuie să recunoaștem, totuși, cât de ciudat este sistemul și cât de dezorientant poate fi uneori. Pentru cei care nu știu, mai trebuie menționat că, în ciuda schimbărilor, nu toată lumea a adoptat imediat calendarul gregorian.
Deși acesta a fost stabilit în țări catolice precum Italia, Spania și Portugalia, țările protestante erau suspicioase față de această nouă inițiativă papistă, considerând-o o intruziune catolică suspectă.