Potrivit noilor reguli ale stării de alertă, aniversările, onomasticele sau orice alt fel de petreceri la care nu se merge la biserică, numărul participanților este de maxim 8 persoane. La cele ce necesită o slujbă religioasă, gen nuntă, botez, înmormântare, numărul participanților se ridică la 16 persoane.
În ideea de a se reduce cazurile de infectări cu coronavirus, petrecerile ce nu necesită o slujbă religioase se poț ține în casele celor care fac petrecerea cu un număr de maxim 8 persoane. Nunțile, botezurile, înmormântările se pot face cu un număr de maxim 16 persoane.
”Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștare, sau de nume, cum este astăzi (nr. joi) ) de Sfinții Constantin și Elena. Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. (…) Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, a explicat ministrul de Interne, Marcel Vela pe Facebook.
Ministrul de Interne a precizat că măsura a fost luată pentru a se reduce riscul răspândirii coronavirusului, dar și pentru a limita riscul ca cei expuși să stea în izolare timp de 14 zile.
„De la 1 iunie, din 15 iunie, dacă totul va fi în regulă, evident se va reamenaja și această regulă. Dacă o persoană este asimptomatică, toții invitații vor trebui să stea în izolare după ancheta epidemiologică. Astfel, pentru a reduce riscul autoizolării. Pentru acest motiv s-a luat măsura ca petrecerile în spații închise să nu se facă cu participarea a mai mult de opr persoane”, a mai spus Marcel Vela într-un videoclip pe rețeaua de socializare Facebook.