Câte persoane pot participa, de fapt, la nuntă, botez sau înmormântare. Regula din starea de alertă

Câte persoane pot participa, de fapt, la nuntă, botez sau înmormântare. Regula din starea de alertă. Sursa foto: fanatik.ro

Potrivit noilor reguli ale stării de alertă, aniversările, onomasticele sau orice alt fel de petreceri la care nu se merge la biserică, numărul participanților este de maxim 8 persoane. La cele ce necesită o slujbă religioasă, gen nuntă, botez, înmormântare, numărul participanților se ridică la 16 persoane.

Regulile stării de alertă. Câte persoane pot participa la nuntă, botez sau înmormântare

În ideea de a se reduce cazurile de infectări cu coronavirus, petrecerile ce nu necesită o slujbă religioase se poț ține în casele celor care fac petrecerea cu un număr de maxim 8 persoane. Nunțile, botezurile, înmormântările se pot face cu un număr de maxim 16 persoane.

Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștare, sau de nume, cum este astăzi (nr. joi) ) de Sfinții Constantin și Elena. Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. (…) Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, a explicat ministrul de Interne, Marcel Vela pe Facebook.

Marcel Vela, ministrul de Interne
Marcel Vela, ministrul de Interne. Sursa foto: cancan.ro

Regulile ar putea fi schimbate din 15 iunie

Ministrul de Interne a precizat că măsura a fost luată pentru a se reduce riscul răspândirii coronavirusului, dar și pentru a limita riscul ca cei expuși să stea în izolare timp de 14 zile.

De la 1 iunie, din 15 iunie, dacă totul va fi în regulă, evident se va reamenaja și această regulă. Dacă o persoană este asimptomatică, toții invitații vor trebui să stea în izolare după ancheta epidemiologică. Astfel, pentru a reduce riscul autoizolării. Pentru acest motiv s-a luat măsura ca petrecerile în spații închise să nu se facă cu participarea a mai mult de opr persoane”, a mai spus Marcel Vela într-un videoclip pe rețeaua de socializare Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI